Κόσμος

Ο Πηνειός «κατάπιε» το ιστορικό προσκύνημα της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη

Ένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της χώρας στη Θεσσαλία, αυτό της Αγίας Παρασκευής στα Τέμπη ανήκει στα θύματα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας που έχει πλήξει την περιοχή.

Το προσκύνημα που βρίσκεται λαξευμένο μέσα στον βράχο στις όχθες του Πηνειού έχει πλημμυρίσει, ενώ όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το orthodoxia.info οι ζημιές που έχει υποστεί είναι τεράστιες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το νερό έχει «καταπιεί» τον ναό. Τα ξύλινα προσκυνητάρια επιπλέουν ανάμεσα στα λασπόνερα που έχουν φτάσει να καλύπτουν ακόμη και μέρος του πολυελαίου.

Ενδεικτική της σφοδρότητας και της ποσότητας του νερού που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι η φωτογραφία στην οποία φαίνεται το νερό να έχει φτάσει και να έχει σχεδόν καλύψει τη γέφυρα που περνούν οι προσκυνητές για να φτάσουν στο ιστορικό προσκύνημα. Μια γέφυρα που περνά αρκετά μέτρα πάνω από τον ποταμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι στιγμής είναι αδύνατο να εκτιμηθεί το εύρος της καταστροφής στο προσκύνημα και στα βοηθητικά του κτίρια αλλά κρίνοντας από τις εικόνες φαίνεται πως αυτή είναι ολοκληρωτική.

Πηγή: orthodoxia.info

 

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button