Κόσμος

Ο πιο δημοφιλής της βασιλικής οικογένειας του Ηνωμένου Βασιλείου – Ειδήσεις

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ επικράτησε οριακά της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον, στη νέα έρευνα που διενήργησε η βρετανική εταιρεία δημοσκοπήσεων YouGov. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 61% των Βρετανών τάσσεται υπέρ της μοναρχίας – ποσοστό ελάχιστα μειωμένο μετά την έκρηξη αγάπης που καταγράφηκε με την είδηση του θανάτου της βασίλισσας σε ηλικία 96 ετών.

Σύμφωνα με το YouGov, για τον Ουίλιαμ θετική άποψη έχει το 74% των Βρετανών, για την Κέιτ το 72%, ενώ η αδελφή του Καρόλου, πριγκίπισσα ‘Αννα συγκεντρώνει ποσοστό 73%.

Για τον βασιλιά Κάρολο, ο οποίος ανέλαβε τη σκυτάλη της βρετανικής μοναρχίας μετά τον θάνατο της μητέρας του, στις 8 Σεπτεμβρίου του περασμένου έτους, έχει θετική γνώμη το 60% των Βρετανών.

Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ με 31% και 24% αντίστοιχα, ενώ παρατηρείται ότι είναι πολύ πιο δημοφιλείς στους Βρετανούς κάτω των 30 ετών. Αντίθετα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ είναι συνολικά αγαπητοί από όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Ο δευτερότοκος γιος της Ελισάβετ, πρίγκιπαςΑντριου συνεχίζει να βρίσκεται στην τελευταία θέση με μόλις το 6% των Βρετανών να δηλώνουν ότι έχουν θετική άποψη για εκείνον.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button