ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο πληθωρισμός ψαλιδίζει τη δημοτικότητα του Μπάιντεν – Galaksias Portal News

Το ποσοστό δημοτικότητας του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν διατηρήθηκε σταθερό στο 40% στις αρχές Αυγούστου, με τις ανησυχίες για την οικονομία να επηρεάζουν αρνητικά τη γνώμη των Αμερικανών για τις επιδόσεις του προέδρου παρά τη μείωση του πληθωρισμού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos που έγινε αυτή την εβδομάδα.

Η τριήμερη διαδικτυακή δημοσκόπηση, στο πλαίσιο της οποίας οι Αμερικανοί ερωτήθηκαν εάν εγκρίνουν ή αποδοκιμάζουν τον τρόπο που ο Μπάιντεν χειρίζεται τα καθήκοντά του, αποτύπωσε το ίδιο ποσοστό, 40%, με τον Ιούλιο.

Το 54% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αποδοκιμάζει την επίδοση του Δημοκρατικού προέδρου ενώ το 6% δήλωσε αβέβαιο ή αρνήθηκε να απαντήσει. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους τριών ποσοστιαίων μονάδων.

Η οικονομία, η ανεργία και οι θέσεις εργασίας παρέμειναν βασική ανησυχία των Αμερικανών, με το ένα πέμπτο των ερωτηθέντων να αναφέρει ότι αποτελούν το σημαντικότερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΗΠΑ. Το 60% των Αμερικανών, συμπεριλαμβανομένων ενός στους τρεις Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι αποδοκιμάζουν τον τρόπο που ο Μπάιντεν διαχειρίζεται τον πληθωρισμό.

Ξεχωριστή δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos την περασμένη εβδομάδα βρήκε ότι οι ανησυχίες για την οικονομία μπορεί να κοστίσουν στον Μπάιντεν σε ό,τι αφορά τη στήριξη που δυνητικά θα λάβει στις εκλογές του 2024, όταν βρεθεί πιθανόν εκ νέου αντιμέτωπος με τον Ρεπουμπλικάνο πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ένας στους πέντε ερωτηθέντες που ψήφισε τον Μπάιντεν το 2020 δήλωσε ότι δεν είναι βέβαιος εάν θα τον στηρίξει και αυτή τη φορά.

Το ποσοστό δημοτικότητας του 40% για τον Μπάιντεν στην τελευταία δημοσκόπηση ήταν μόλις τέσσερις μονάδες υψηλότερο από το χαμηλό επίπεδο των 36 μονάδων στο οποίο διαμορφώθηκε στα μέσα του 2022.

Η δημοσκόπηση είχε επίσης κάποιες ενθαρρυντικές ειδήσεις για τους Δημοκρατικούς. Με κάποιους Ρεπουμπλικανούς αξιωματούχους σε πολιτειακό επίπεδο να πιέζουν για ολοένα και πιο σκληρές απαγορεύσεις στην άμβλωση, στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται ότι το 81% των Αμερικανών αντιτίθενται στην ιδέα να επιτραπεί στις πολιτείες να ασκούν ποινικές διώξεις σε πρόσωπα που ταξιδεύουν σε άλλες πολιτείες για άμβλωση. Αυτό περιλαμβάνει το 68% των Ρεπουμπλικάνων και το 90% των Δημοκρατικών.

Η δημοσκόπηση της Reuters/Ipsos διενεργήθηκε διαδικτυακά, στην αγγλική γλώσσα, στις 4-6 Αυγούστου, συγκεντρώνοντας απαντήσεις από 1.032 ενηλίκους και χρησιμοποιώντας ένα εθνικά αντιπροσωπευτικό δείγμα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button