ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Με 333 ίππους έρχεται το ανανεωμένο Audi S3 – Galaksias Portal News

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Η γρήγορη έκδοση του best seller μοντέλου της Audi εμφανίστηκε σε επίσημες φωτογραφίες με ένα ιδιαίτερο καμουφλάζ, το οποίο μας επιτρέπει να μετρήσουμε τις αλλαγές που φέρνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως θα δείτε και στις φωτογραφίες, πλέον η όψη του είναι ακόμα πιο δυναμική χάρη στην τροποποιημένη μάσκα, τους νέους προβολείς αλλά και την επιστροφή των τεσσάρων κύκλων ψηλά, στον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα. Φυσικά και στην πίσω όψη υπάρχουν αντίστοιχες αλλαγές με νέο σπορ διαχύτη, τροποποιημένο προφυλακτήρα αλλά και εξάτμιση Akrapovic που δηλώνει ηχητικά σε όλους, πως δεν πλησιάζει ένα τυπικό A3.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην καρδιά του νέου S3 βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού υπερτροφοδοτούμενου βενζινοκινητήρα 2,0 λίτρων. Η τετρακύλινδρη μονάδα TFSI αποδίδει πλέον 333 ίππους και 420 ροπής, έχοντας κερδίσει 23 ίππους και 20 Nm σε σχέση με το pre-facelift μοντέλο, ώστε να ταιριάζει απόλυτα με τη μηχανικά συγγενή ειδική έκδοση Volkswagen Golf R 333.

Πλέον το μοντέλο χρειάζεται 4.7 δευτ. για το 0-100 ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 250χλμ./ώρα.

Ο αναβαθμισμένος κινητήρας συνδυάζεται με ένα βελτιωμένο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά ταχυτήτων, με τους χρόνους αλλαγής ταχυτήτων να έχουν μειωθεί στο μισό. Ίσως ακόμη πιο σημαντική είναι η προσθήκη ενός πίσω κατανεμητή ροπής που κληρονομήθηκε από το RS3. Παρόλο που δεν διαθέτει την ειδική λειτουργία drift, το πρόσφατα προστιθέμενο υλικό θα κάνει το S3 πιο απολαυστικό όταν πιέζεται δυνατά σε μια στροφή.

Με τη μεγάλη δύναμη έρχεται και η μεγάλη ευθύνη, γι’ αυτό και η Audi εξόπλισε το facelifted S3 με μεγαλύτερα φρένα στον μπροστινό άξονα. Τα ατσάλινα φρένα 18 ιντσών έχουν διάμετρο 357 mm και έχουν γίνει παχύτερα κατά 4 mm, φτάνοντας πλέον τα 34 mm. Οι μπροστινοί δίσκοι αγκαλιάζονται από νέες δαγκάνες με δύο έμβολα και συνοδεύονται από διευρυμένα τακάκια που παρέχουν μεγαλύτερη επιφάνεια τριβής. Οι ζάντες είναι 19 ιντσών.

Τέλος να συμπληρώσουμε πως το νέο Audi S3 διαθέτει επίσης αναβαθμισμένα γόνατα ΜακΦέρσον μπροστά, εξελιγμένο σύστημα ελέγχου ευστάθειας και βελτιωμένο σύστημα διεύθυνσης.

Η Audi δεν ανακοίνωσε οριστική ημερομηνία για την πλήρη αποκάλυψη του μοντέλου. Γνωρίζουμε όμως ότι την ημέρα που θα παρουσιαστεί επίσημα, θα παρουσιαστεί ολόκληρη η φρεσκαρισμένη γενιά του A3.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button