ΕνημέρωσηΠολιτική

Νέα 6ήμερη απεργία από το συνδικάτο των σιδηροδρομικών – Galaksias Portal News

Το συνδικάτο των μηχανοδηγών GDL κάλεσε τα ξημερώματα της Δευτέρας (22/1) τα μέλη του σε απεργία έξι ημερών, απορρίπτοντας τη νέα πρόταση συμβιβασμού, που κατέθεσαν την περασμένη Παρασκευή, οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι (DB).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Μηχανοδηγών GDL της Γερμανίας, η απεργία θα ξεκινήσει για τις εμπορευματικές μεταφορές την Τρίτη (23/1) στις 18:00 και για τα επιβατικά δρομολόγια στις 02:00 της Τετάρτης (24/1) και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Δευτέρα, στις 18:00.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για την τέταρτη και την μεγαλύτερης διάρκειας κινητοποίηση του συνδικάτου στο πλαίσιο της διαμάχης, με την εργοδοσία.

Στη νέα πρόταση της Deutsche Bahn προς τους εργαζόμενους, περιλαμβάνεται μείωση του χρόνου εργασίας κατά μία ώρα για τους μηχανοδηγούς από την 1.1.2026, αύξηση 4,8% στους μισθούς από τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, καταβολή μπόνους 5% από τον Απρίλιο του 2025 και εφάπαξ «αποζημίωση πληθωρισμού», αμέσως μετά την επίτευξη συμφωνίας.

Σύμφωνα με την πρόταση, η νέα συλλογική σύμβαση εργασίας θα πρέπει να έχει διάρκεια 32 μηνών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την τρίτη και υποτίθεται βελτιωμένη πρότασή της, η DB δείχνει για άλλη μία φορά ότι δεν αποθαρρύνεται και συνεχίζει στην προηγούμενη πορεία της άρνησης και της αντιπαράθεσης – δεν υπάρχει ίχνος επιθυμίας επίτευξης συμφωνίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση – απάντηση του συνδικάτου, νωρίς σήμερα το πρωί.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button