ΕνημέρωσηΠολιτική

Τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με πάνω από 2.500 αστυνομικούς – Προς αναθεώρηση τα πρωτόκολλα για την ενδοοικογενειακή βία

Τηλεδιάσκεψη για τα επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας με περισσότερους από 2.500 αστυνομικούς από όλη τη χώρα έχει σήμερα, Παρασκευή (05.04.24) ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στη «σκιά» της άγριας δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Στην τηλεδιάσκεψη του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη με αστυνομικούς από όλη την Ελλάδα αναμένεται να τεθεί επί τάπητος η αναθεώρηση των πρωτοκόλλων για τα περιστατικά της ενδοοικογενειακής βίας και της προστασίας των θυμάτων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, βασικό ζητούμενο είναι το επόμενο χρονικό διάστημα να παρουσιαστεί ένα σύνολο οδηγιών για το τι θα πρέπει να γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Η κοινωνική οργή ξεχειλίζει για τα σοβαρά λάθη και τις παραλείψεις των αστυνομικών αρχών ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της αδικοχαμένης Κυριακής, η οποία προσέφυγε στο ΑΤ των Αγίων Αναργύρων για να προστατευτεί από τον μελλοντικό φονιά της και τελικά ξεψύχησε μπροστά στο φυλάκιο του φρουρού – «σκοπού», με την αξιωματικό υπηρεσίας να βρίσκεται μέσα στο Τμήμα τη μοιραία στιγμή.

Υπενθυμίζεται πως η άτυχη 28χρονη ζήτησε περιπολικό να τη συνοδεύσει στο σπίτι της. Αφότου η αξιωματικός υπηρεσίας της είπε να απευθυνθεί σχετικά στην Άμεση Δράση, εκείνη τηλεφώνησε ενώ βρισκόταν έξω από το ΑΤ στο «100», για να λάβει την εξοργιστική απάντηση του εκφωνητή «το περιπολικό δεν είναι ταξί» και λίγα λεπτά μετά να δολοφονηθεί από τα χέρια του 39χρονου πρώην συντρόφου της.

To άρθρο Τηλεδιάσκεψη Χρυσοχοΐδη με πάνω από 2.500 αστυνομικούς – Προς αναθεώρηση τα πρωτόκολλα για την ενδοοικογενειακή βία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button