Τρόπος Ζωής

Το σοκ της Olivia Munn όταν είδε το σώμα της μετά τη διπλή μαστεκτομή: «Κατέρρευσα»

Η ηθοποιός Olivia Munn περιέγραψε το σοκ που βίωσε αντικρίζοντας το σώμα της για πρώτη φορά στον καθρέφτη μετά την διπλή μαστεκτομή.

Η 43χρονη ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο στο μαστό το 2023 και έκανε 4 επεμβάσεις σε διάστημα 10 μηνών, συμπεριλαμβανομένης μιας διπλής μαστεκτομής. 

Η ηθοποιός παραχώρησε συνέντευξη στο People και μίλησε για όλα όσα έχει ζήσει τον τελευταίο χρόνο, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πως στο πλαίσιο της θεραπείας για τον καρκίνο, οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να την οδηγήσουν σε πρόωρη εμμηνόπαυση, έτσι ώστε να μειωθεί η ταχύτητα που αναπτύσσεται ο καρκίνος.

Στη συνέντευξή της περιέγραψε μερικές από τις πιο δύσκολες στιγμές που βίωσε, ενώ όπως λέει η πρώτη της σκέψη ήταν ο γιος της Μάλκολμ, που τότε ήταν μόλις 1 έτους, με τον σύντροφό της Τζον Μουλάνεϊ (John Mulaney).

«Δεν ήμουν κάποια που είχε εμμονή με τον θάνατο ή τον φοβόταν με οποιονδήποτε τρόπο», λέει στο People. Αλλά «η απόκτηση ενός μικρού μωρού στο σπίτι έκανε τα πάντα πολύ πιο τρομακτικά».

Η Olivia Munn (Ολίβια Μαν) περιγράφει το σοκ μετά την διπλή μαστεκτομή και πώς αντέδρασε όταν είδε το σώμα της μετά τη μαστεκτομή, χωρίς επιδέσμους για πρώτη φορά με τη γιατρό της.

«Ήμουν σε ένα σοκ. Ήταν ένα σοκ για το σύστημά μου. Πέρασα τόσο δύσκολα, θυμάμαι ότι κοιτούσα στον καθρέφτη μαζί της και δεν είχα κανένα συναίσθημα, απλώς καταλάβαινα αυτά που έλεγε» είπε.

Η ηθοποιός διαγνώστηκε με καρκίνο του μαστού, αφού οι εξετάσεις αποκάλυψαν ότι είχε και στους δύο μαστούς τον καρκίνο Luminal B – έναν ταχέως εξελισσόμενο, επιθετικό καρκίνο.

Ήταν δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη μιας νέας ταινίας επιστημονικής φαντασίας στη Γερμανία όταν διαγνώστηκε.

Η διάγνωσή της αποτέλεσε μεγάλο σοκ για την ίδια, επειδή η ετήσια μαστογραφία της μόλις τρεις μήνες πριν βρεθεί θετική, είχε βγει καθαρή.

«Περπατούσα και σκεφτόμουν ότι δεν είχα καρκίνο του μαστού. Έκανα όλες τις εξετάσεις που γνώριζα» τόνισε στη συνέντευξη.

«Πραγματικά προσπάθησα να είμαι προετοιμασμένη, αλλά η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν μπορούσε να με προετοιμάσει για το πώς θα ένιωθα, πώς θα έμοιαζε, πώς θα το χειριζόμουν συναισθηματικά. Ήταν πολύ πιο σκληρό από ό,τι φανταζόμουν».

Όταν επέστρεψα σπίτι, γδύθηκα και κοιτάχτηκα ξανά στον καθρέφτη και τότε ήταν που κατέρρευσα εντελώς», πρόσθεσε.

Μεταξύ άλλων, η Munn είπε στο People: «Συνειδητοποιείς ότι ο καρκίνος δεν νοιάζεται για το ποιος είσαι, δεν τον νοιάζει αν έχεις μωρό ή αν δεν έχεις χρόνο. Σου επιτίθεται και δεν έχεις άλλη επιλογή από το να τον αντιμετωπίσεις κατά μέτωπο».

Αφού έκανε την επανορθωτική της επέμβαση το φθινόπωρο, η Munn συμβιβάστηκε με τις αλλαγές στο σώμα της.

Η θεραπεία της Μαν δεν περιλάμβανε χημειοθεραπείες ή ακτινοβολίες αλλά τον Νοέμβριο ξεκίνησε θεραπεία ορμονικής καταστολής για να μειώσει τον μελλοντικό κίνδυνο καρκίνου, φέρνοντάς την σε εμμηνόπαυση που προκλήθηκε ιατρικά.

Ακολούθησαν συμπτώματα. «Σκέφτομαι συνεχώς ότι κάνει ζέστη, τα μαλλιά μου αραιώνουν και είμαι πολύ κουρασμένη», λέει.

«Είναι πολύ καλύτερα, αλλά δεν είναι το ίδιο, και αυτό είναι εντάξει. Επειδή είμαι εδώ, και είμαι εξαιρετικά χαρούμενη που μου δόθηκε η ευκαιρία να αγωνιστώ», είπε.

Σε όλο αυτό στυλοβάτης ήταν ο σύζυγός της. «Θα ένιωθα σαν να ανέβαινα σε ένα παγόβουνο χωρίς εκείνον» παραδέχεται.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη o l i v i a (@oliviamunn)

«Μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία και ξέρω ότι πολλοί άνθρωποι στην περίπτωσή μου δεν το έχουν ως επιλογή. Οπότε είμαι εξαιρετικά ευγνώμων» συνεχίζει.

Τώρα η διάσημη ηθοποιός επικεντρώνεται στην ευαισθητοποίηση άλλων γυναικών που διατρέχουν κίνδυνο καρκίνου του μαστού.

Τέλος προσθέτει ότι ο γιος της την έχει κρατήσει χαρούμενη τον τελευταίο χρόνο.

«Όταν είμαι μαζί του, είναι η μόνη φορά που ο εγκέφαλός μου δεν σκέφτεται ότι είμαι άρρωστη. Είμαι πολύ χαρούμενη μαζί του. Και βάζει πολλά πράγματα σε άλλη προοπτική. Γιατί κι αν αλλάξει το σώμα μου, εξακολουθώ να είμαι η μαμά του. Αν έχω εξάψεις, εξακολουθώ να είμαι η μαμά του. Αν χάσω τα μαλλιά μου, είμαι ακόμα η μαμά του. Αυτό είναι πραγματικά το πιο σημαντικό για μένα. Πρέπει να είμαι εδώ για αυτόν».

To άρθρο Το σοκ της Olivia Munn όταν είδε το σώμα της μετά τη διπλή μαστεκτομή: «Κατέρρευσα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button