ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Η συγκλονιστική εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου για την κρίση των Ιμίων

Εικοσιοκτώ χρόνια έχουν περάσει από την κρίση των Ιμίων, η οποία κορυφώθηκε τα ξημερώματα της 31ης Ιανουαρίου του 1996, με την Ελλάδα και την Τουρκία να βρίσκονται μια ανάσα μακριά από την ένοπλη αντιπαράθεση.

Κατά τη διάρκεια της ολιγοήμερης αυτής κρίσης, τρεις Έλληνες αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού, οι Χριστόδουλος Καραθανάσης, Παναγιώτης Βλαχάκος και Έκτορας Γιαλοψός, έχασαν την ζωή τους όταν το ελικόπτερο όπου επέβαιναν κατέπεσε στη θάλασσα. Η επίσημη εκδοχή αναφέρει ότι το ελικόπτερο κατέπεσε λόγω κακοκαιρίας και απώλειας προσανατολισμού του πιλότου. Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή, που αναφέρει ότι το ελικόπτερο καταρρίφθηκε από τουρκικά πυρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 27 Μαρτίου του 2008, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής «Ζούγκλα», ανέλυσε τα γεγονότα του επεισοδίου. Υψηλόβαθμα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και της τότε κυβέρνησης Σημίτη, καθώς και συγγενείς των πεσόντων Ελλήνων αξιωματικών μίλησαν για τον τρόπο που βιώσαν την κρίση με τη γείτονα χώρα. Για τις εντολές που δόθηκαν, τα λάθη που ίσως έγιναν, τις κινήσεις της κυβέρνησης, τις τελευταίες στιγμές των τριών ηρώων, αλλά και τα πολιτικά παιχνίδια. Ενώ, επίσης, ο γνωστός ιατροδικαστής Νίκος Καρακούκης εξέθεσε τη δικιά του επιστημονική άποψη.

Παρακολουθήστε την εκπομπή

 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button