Κόσμος

Σκόρπια πτώματα παντού στα ερείπια του νοσοκομείου Αλ Σίφα – Εντονη αντίδραση από ΗΠΑ – Galaksias.com

Ο Λευκός Οίκος δήλωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας, 1/4, ότι εάν επαληθευτούν οι πληροφορίες για τα πτώματα που βρέθηκαν στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, απ΄όπου ο ισραηλινός στρατός αποχώρησε έπειτα από δύο εβδομάδες επιχειρήσεων, είναι «πολύ ανησυχητικές».

«Είναι πολύ ανησυχητικό, εάν αληθεύει», δήλωσε η εκπρόσωπός του Καρίν Ζαν-Πιέρ αναφέροντας ότι η Ουάσινγκτον θα «επικοινωνήσει με την ισραηλινή κυβέρνηση για να έχει περισσότερη πληροφόρηση», μετά τις δηλώσεις στο Γαλλικό Πρακτορείο γιατρών και πολιτών που βρίσκονταν μέσα στο νοσοκομειακό συγκρότημα ότι τουλάχιστον 20 πτώματα βρέθηκαν, ορισμένα εκ των οποίων έδειχναν ότι πέρασαν από πάνω τους στρατιωτικά οχήματα.

Γιατρός ψάχνει για τραυματίες και επιζώντες στα χαλάσματα του νοσοκομείου Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας

EPA/MOHAMED HAJJAR

Σκηνές αποκάλυψης

Δεκάδες περαστικοί αντικρίζουν με δέος το μέγεθος της καταστροφής. Ορισμένα κτήρια έχουν ισοπεδωθεί. Άλλα στέκουν ακόμη όρθια, έχοντας υποστεί όμως σημαντικές καταστροφές. Φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει σε ένα κατεστραμμένο κτήριο.

Το νοσοκομείο Αλ Σίφα, το μεγαλύτερο σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, «έχει καταστραφεί ολοσχερώς», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο Φάρις Αφάνα, επικεφαλής ομάδας διασωστών.

«Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος σε αυτές τις σφαγές αμάχων και παιδιών. Κανείς δεν γλίτωσε εδώ», επισημαίνει.

Την ώρα που οι διασώστες εξακολουθούν να αναζητούν εγκλωβισμένους στα χαλάσματα, πυροσβέστες επιχειρούν να σβήσουν τη φωτιά που σιγοκαίει σε κτήριο του συγκροτήματος.

Ένας άνδρας δείχνει πτώματα διασκορπισμένα στους δρόμους γύρω από το νοσοκομείο και λέει στην κάμερα: «Θα μας θάψουν εδώ… δεν θα φύγουμε από εδώ».

«Αυτό που συμβαίνει εδώ είναι καταστροφή για την ανθρωπότητα και το σύστημα υγείας στη Λωρίδα της Γάζας», λέει ο Φάρις Αφάνα, καταγγέλλοντας ότι κτήρια πυρπολήθηκαν και κατεδαφίστηκαν από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής. Παράλληλα απευθύνει έκκληση στη διεθνή κοινότητα «να σταματήσει τις σφαγές κατά του παλαιστινιακού λαού».

Γεμάτη πτώματα παλαιστινίων η περιοχή όπου υπήρχε το νοσοκομείο Αλ Σίφα στη Λωρίδα της Γάζας. Σήμερα, 1/4, αποχώρησε ο ισραηλινός στρατός μετά από δυο εβδομάδες πολεμικών επιχειρήσεων

EPA/MOHAMED HAJJAR

Ο επικεφαλής της ομάδας διασωστών χαρακτηρίζει «αδιανόητη» την καταστροφή νοσοκομειακών κλινών και υπογραμμίζει πως έχει μείνει «έκπληκτος» από τη σιωπή της διεθνούς κοινότητας και ιδίως του αραβικού κόσμου. «Πότε θα κάνουν κάτι; Όταν αφανιστεί ολόκληρος ο παλαιστινιακός λαός;», διερωτάται.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι «ολοκλήρωσε» τις επιχειρήσεις του στο νοσοκομειακό συγκρότημα Αλ Σίφα και απέσυρε τις δυνάμεις του.

LORIDA GAZAS ISRAEL PALESTINIANS NEKROI NOSOKOMEIO AL SIFA

Ο,τι απέμεινε απο το νοσοκομείο Αλ Σίφα στην Λωρίδα της Γάζας μετά απο την πολυήμερη επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων

EPA/MOHAMED HAJJAR

Είχε υποστηρίξει προηγουμένως ότι ανακάλυψε «μεγάλες ποσότητες όπλων» σε χώρους του νοσοκομείου, ότι οι δυνάμεις του αντιμετώπισαν «τρομοκράτες» και ότι «απέφυγαν να βλάψουν προσωπικό και ασθενείς».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button