ΕνημέρωσηΠολιτική

Αναγκαία η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης – Στο πλευρό του Κιέβου από την πρώτη στιγμή – Galaksias Portal News

Στο Παρίσι πραγματοποιείται σήμερα 26.2.2024 η Διάσκεψη για την Ουκρανία που διοργανώνει ο Εμανουέλ Μακρόν, παρουσία 17 ηγετών κρατών – μεταξύ των οποίων και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης – και εκπρόσωποι άλλων τεσσάρων χωρών σε υπουργικό επίπεδο.

Όπως είχε γίνει γνωστό τις προηγούμενες ημέρες από το Παρίσι, στόχος του Εμανουέλ Μακρόν σε μια περίοδο έντασης της Ρωσικής επιθετικότητας, είναι να στείλει το μήνυμα πως η Ευρώπη στέκεται δυναμικά στο πλευρό της Ουκρανίας, όχι μόνο «για όσο χρειαστεί», αλλά «εδώ και τώρα». Με τον τρόπο αυτό θέλει να απαντήσει και στα περί «κόπωσης» των συμμάχων της Ουκρανίας, επιχείρημα που αρέσκεται να χρησιμοποιεί ο Βλάντιμιρ Πούτιν.

Κατά την παρέμβασή του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να τονίσει πως η Ευρώπη θα πρέπει να είναι ενωμένη και έτοιμη για να απαντήσει στις όποιες προκλήσεις.

Σε εκείνο που σύμφωνα με πληροφορίες θα δώσει έμφαση ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης, με πρώτο στόχο τον συντονισμό της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας.

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται επίσης να αναφερθεί όχι μόνο στο ύψος της βοήθειας της Ευρώπης προς την Ουκρανία – για την οποία θα υπενθυμίσει την πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για χορήγηση στην Ουκρανία του ποσού των 50 δισ. € – αλλά κυρίως στη διασφάλιση ότι αυτή η στήριξη θα είναι έγκαιρη και αποτελεσματική.

Πάντα κατά τις ίδιες πληροφορίες πρωθυπουργός θα υπενθυμίσει πως η χώρα μας από την πρώτη στιγμή έσπευσε να στηρίξει την Ουκρανία και θα επαναλάβει την αποφασιστικότητα της Ευρώπης να στηρίξει την εμπόλεμη χώρα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της.

To άρθρο Μητσοτάκης στη Διάσκεψη του Παρισιού για την Ουκρανία: Αναγκαία η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης – Στο πλευρό του Κιέβου από την πρώτη στιγμή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button