Κόσμος

Υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές με καταγωγή από την Πόλη, την Τένεδο και την Ίμβρο – Galaksias.com

Την υλοποίηση του δεύτερου κύκλου προγράμματος υποτροφιών «Τιμώντας τους Κωνσταντινουπολίτες Δασκάλους μας» ανακοίνωσε απόψε στο πλαίσιο ειδικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Παλαιά Βουλή, η PeopleCert, που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 200 χώρες, προσφέροντας υπηρεσίες εξετάσεων υψηλού επιπέδου στον τομέα της πιστοποίησης επαγγελματικών και γλωσσικών δεξιοτήτων.

Αποτελώντας προσωπικό όραμα του ιδρυτή και προέδρου της PeopleCert, Βύρωνα Νικολαΐδη, που έλκει την καταγωγή του από την Κωνσταντινούπολη, η εταιρεία επενδύει στην ελληνική εκπαίδευση, επιβραβεύοντας την αριστεία, στηρίζει πρωτοβουλίες κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και λαμπρά µέλη της ελληνικής κοινότητας, µε στόχο να επιβιώσει η Ρωμιοσύνη στην Πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υποτροφίες και φέτος χορηγούνται για μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές νέων με καταγωγή – μέχρι δεύτερης γενιάς – από την Πόλη, την Τένεδο και την Ίμβρο, ανεξαρτήτως τόπου σπουδών και κατοικίας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους από τις 31 Ιανουαρίου έως και τις 15 Μαρτίου 2024.

Η παιδεία, τόνισε ο πρόεδρος της PeopleCert, Βύρων Νικολαΐδης, αποτελεί θεμελιώδη παράγοντα για τη διατήρηση και την ευημερία του Ελληνισμού. Αποτελεί τη γέφυρα του χθες µε το σήμερα. Η PeopleCert, πιστή στη δέσμευσή της, στέκεται δίπλα στους νέους που αποτελούν το μέλλον της Ρωμιοσύνης. «Η φλόγα της Ρωμιοσύνης στην Πόλη τρεμοπαίζει, δεν πρέπει να την αφήσουμε να σβήσει» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης.

Το πρόγραμμα υποτροφιών υλοποιείται για δεύτερη χρονιά με την αρωγή της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ.), στην μνήμη τριών αειμνήστων διαπρεπών καθηγητών της Πόλης: Βασίλη Κασαπίδη, Δημήτρη Παντελάρα και Αρίστη Κιμιατζή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης, Γιώργος Δουκίδης, διακεκριμένος πανεπιστημιακός, έδωσε το χρονοδιάγραμμα της υποβολής αιτήσεων και των συνεντεύξεων των υποψηφίων. Εντός Απριλίου θα ολοκληρωθούν οι συνεντεύξεις με τους επικρατέστερους και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στη σχετική με τις υποτροφίες, ιστοσελίδα της εταιρείας.

Ο πανεπιστημιακός και πρόεδρος της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. Δρ. Ν. Ουζούνογλου, μέλος της επιτροπής, αναφέρθηκε στη σημασία των υποτροφιών για τους νέους που σπουδάζουν, αλλά και στο έργο που επιτελεί η ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. με ένα ευρύ πρόγραμμα αλληλεγγύης σε περίπου 450 ομογενείς.

Στην ομιλία του, ο δημοσιογράφος και μέλος της επιτροπής, Σεραφείμ Κωνσταντινίδης, επεσήμανε ότι η πρωτοβουλία αποτελεί συνέχεια της μακράς παράδοσης του Ελληνισμού στην Πόλη, που στηρίζονταν πάντα στην εκπαίδευση αλλά και την προσφορά της κοινωνικής αλληλεγγύης. Ενισχύεται η νέα γενιά επιστημόνων, μια γενιά καλύτερη από τη δική μας. Ο Ελληνισμός της Πόλης χρειάζεται ανάλογες πρωτοβουλίες για να συνεχίσει την ύπαρξή του, τόνισε ο κ. Κωνσταντινίδης.

Τέλος, η Ελένη Νικολαΐδου, υπεύθυνη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της PeopleCert, σημείωσε ότι το πρόγραμμα των υποτροφιών που υλοποιεί η εταιρεία για τους νέους δεύτερης γενιάς από την Πόλη, την Τένεδο και την Ίμβρο, υπερβαίνει τα όρια μιας κοινωνικής προσφοράς. «Είναι μία δράση που δηλώνει το νοιάξιμο για την ελληνική ομογένεια, την αγάπη και τη σύνδεση με τις ρίζες μας» τόνισε.

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Κωνσταντινουπολίτης δημοσιογράφος και μέλος της επιτροπής Ανδρέας Ρομπόπουλος.

Στην ιστοσελίδα scholarships@peoplecert.org υπάρχει αναλυτικά η πρόσκληση ενδιαφέροντος και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button