Auto Moto

Η νέα Porsche Macan είναι αποκλειστικά ηλεκτρική

Η Porsche παρουσίασε επίσημα τη δεύτερη γενιά του μικρότερου SUV της, της Macan. Η οποία κάνει την εμφάνισή της δέκα χρόνια μετά το πρώτο μοντέλο, είναι εξ ολοκλήρου ηλεκτρική και βασίζεται στην καινούργια πλατφόρμα PPE (Premium Platform Electric), η οποία υποστηρίζει τεχνολογία 800V.

Η εμφάνιση της Macan εντυπωσιάζει με το δυναμικό της στυλ και την έμφαση που έχει δοθεί στην αεροδυναμική της, μιας και χάρη και στα ενεργά αεροδυναμικά της στοιχεία έχει συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,25.

Κατά τα άλλα ακολουθεί τη σύγχρονη σχεδιαστική προσέγγιση της Porsche, με το μήκος της να φτάνει τα 4,784 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2.893 χιλιοστά.

Η τελευταία τιμή είναι μεγαλύτερη κατά 86 χιλιοστά σε σχέση με την αντίστοιχη της προηγούμενης γενιάς, κάτι που φυσικά έχει θετικό αντίκτυπο και στους χώρους στο εσωτερικό. Ενδεικτικό για αυτό το πορτμπαγκάζ, η χωρητικότητα του οποίου κυμαίνεται από 540 έως 1.348 λίτρα.

Η εσωτερική σχεδίαση ακολουθεί το αναμενόμενο ύφος μιας σύγχρονης Porsche. Έτσι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,6 ιντσών και η κεντρική οθόνη του συστήματος infotainment 10,9 ιντσών. Επιπλέον, για πρώτη φορά για τη Macan, υπάρχει προαιρετικά και η δυνατότητα επιλογής οθόνης για το συνοδηγό.

Το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Porsche είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, που κινούνται από τους τελευταίας γενιάς ηλεκτροκινητήρες PSM. Η εισαγωγική Macan 4 αποδίδει έως και 408 ίππους, ενώ η Macan Turbo φτάνει τους 639. Η μπαταρία του έχει ενεργειακή χωρητικότητα 100 kWh και υποστηρίζει φόρτιση έως 270 kW. Σε αυτή την περίπτωση, μέσα σε 21 λεπτά, το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας μεταβαίνει από το 10 στο 80%.

Για χάρη των δυναμικών της χαρακτηριστικών η Macan μπορεί να εξοπλιστεί με Porsche Traction Management (ePTM) και Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) καθώς και προαιρετικά με τετραδιεύθυνση. Η Turbo έχει στάνταρ πνευματική ανάρτηση και το Porsche Active Suspension Management (PASM).

Όσον αφορά τις επιδόσεις, το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 5,1 δευτερόλεπτα στην Macan 4 που έχει τελική 220 χλμ./ώρα. Η Turbo είναι φυσικά ακόμα πιο γρήγορη με μόλις 3,3 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα και τελική ταχύτητα 260 χλμ./ώρα.

Οι παραδόσεις της νέας Porsche Macan θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι, με τις τιμές της στη Γερμανία να ξεκινούν από 83.993 ευρώ για την Macan 4 και από 114.576 ευρώ για την Macan Turbo.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button