ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πάτρα: Άθλιες συνθήκες διαμονής στην φοιτητική εστία Κούκου

Στα τραγικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι της Φοιτητικής Εστίας “Κούκου” του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Πάτρα, αναφέρεται με επιστολή του ο Σύλλογος Οικοτρόφων απαιτώντας άμεσα λύσεις.

Κάνοντας λόγο για φοιτητική εστία υπό διάλυση, χειρότερη από κάθε χρονιά, τονίζει παραθέτοντας και φωτογραφικό υλικό, πως “φοιτητική μέριμνα, πρυτανικές αρχές και κατ’ επέκταση κρατικός μηχανισμός δείχνουν πλήρη αδιαφορία απέναντι στα προβλήματα” σε σημείο να προσβάλουν όχι μονάχα την υγεία των οικότροφων, αλλά και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Σημειώνουν τις απαρχαιωμένες εγκαταστάσεις, την υγρασία στα δωμάτια, τα εκτός λειτουργίας ασανσέρ, την έλλειψη θέρμανσης και τις ελάχιστες ώρες ζεστού νερού (2 για 103 άτομα), υπογραμμίζοντας ότι όλα αυτά έρχονται να τα συμπληρώσουν, το ανεπαρκές είναι το προσωπικό καθαριότητας, η έλλειψη αναλώσιμων και επίπλων, καθώς και πυρασφάλειας (δεν υπάρχουν καν έξοδοι κινδύνου).

“Μετά από αμέτρητες κινητοποιήσεις που έχουμε κάνει στις αρμόδιες αρχές του πανεπιστημίου, μας έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο πως αδιαφορούν πλήρως για τις συνθήκες διαβίωσης που επικρατούν στην φοιτητική εστία. Η διοίκηση του πανεπιστημίου αποποιείται τις ευθύνες της «πετώντας το μπαλάκι» στην ελλιπή κρατική χρηματοδότηση. Στην ίδια γραμμή κινείται υπουργείο παιδείας και κυβέρνηση που επιλέγει να σπαταλήσει δημόσιο χρήμα σε άλλους τομείς (βλ. πανεπιστημιακή αστυνομία), ενώ ταυτόχρονα σχεδόν όλες οι φοιτητικές εστίες της χώρας βρίσκονται σε κατάσταση εγκατάλειψης”, δηλώνει ο Σύλλογος, καλώντας σε πάλη άμεσα για την ικανοποίηση όλων των αναγκών στην εστία, για ανθρώπινες και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης.

Πηγή

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger