ΕνημέρωσηΠολιτική

Tο δικαίωμα στη λήθη για άτομα με εμπειρία καρκίνου – Galaksias Portal News

Γράφει η Πίστη Κρυσταλλίδου, Πρόεδρος  ΑΜΚΕ WinCancer 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης ανακοίνωσε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την αναγνώριση και τη διασφάλιση του Δικαιώματος στη Λήθη για πολίτες με εμπειρία καρκίνου στη χώρα μας.

 Μέχρι σήμερα, οι  επιβιώσαντες, ακόμη κι αν έχουν παρέλθει δεκαετίες από την περίοδο που νόσησαν από καρκίνο, αντιμετωπίζουν διακρίσεις σε συγκεκριμένες διαδικασίες, όπως είναι η λήψη δανείων ή η ασφάλεια ζωής. Σκεφτείτε πόσο σημαντικό είναι το θέμα αυτό για όσους έχουν νοσήσει σε νεαρή ή παιδική ηλικία για την ομαλή ένταξή τους στην κοινωνική και οικονομική ζωή. 

Το δικαίωμα στη λήθη για τους ασθενείς με καρκίνο αποτελεί μέρος του Ευρωπαϊκού Σχεδίου για την Καταπολέμηση του Καρκίνου και έχει αναγνωριστεί, μέχρι στιγμής, από 8 χώρες στην Ε.Ε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου είχε θέσει ως άμεσο στόχο της την αναγνώριση του δικαιώματος αυτού  και για τους ασθενείς με καρκίνο στην Ελλάδα.

Έτσι, τον περασμένο Οκτώβριο έγινε η πρώτη  συνάντηση  στο Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών του Προέδρου της ΕΛΛΟΚ Γιώργου  Καπετανάκη, τεκμηριώνοντας τη διεκδίκησή τους.

Σε εκείνη τη συνάντηση με τον Υπουργό Κωστή Χατζηδάκη και τη Γενική Γραμματέα Χρηματοπιστωτικού Τομέα και Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους Θεώνη Αλαμπάση – στην οποία είχαμε την τιμή να συμμετέχουμε και εμείς – τέθηκαν οι βάσεις για τη δημόσια δήλωση του Υπουργού :

«Το αυτονόητο καθήκον όλων μας και κυρίως της πολιτείας είναι να διασφαλίσουμε ότι οι καρκινοπαθείς θα αντιμετωπίζουν όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Στην κατεύθυνση όλων των χωρών που έχουν κατοχυρώσει το Δικαίωμα στη Λήθη, σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί άμεσα και η χώρα μας».

Ελπίδα και στόχος μας είναι να έρθει εκείνη η ημέρα που το Δικαίωμα στη Λήθη θα γίνει κομμάτι της ζωής των συνανθρώπων μας που νόσησαν από καρκίνο και επιβίωσαν.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button