ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Τουλάχιστον 24.762 οι νεκροί Παλαιστίνιοι σε ισραηλινά πλήγματα – Galaksias Portal News

Συνολικά 24.762 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 62.108 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινά πλήγματα στη Λωρίδα της Γάζας μετά την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανέφερε το πρωί της Παρασκευής (19/1) σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας της Χαμάς.

Τις τελευταίες 24 ώρες σκοτώθηκαν 142 Παλαιστίνιοι και τραυματίστηκαν 278, ενώ πολλοί άνθρωποι παραμένουν κάτω από τα ερείπια, σύμφωνα με το υπουργείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή την εβδομάδα, η ίδια πηγή είχε διευκρινίσει ότι τα 3/4 των νεκρών είναι γυναίκες και παιδιά.

Οι ηγέτες της Χαμάς δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τη Λωρίδα της Γάζας

Οι ηγέτες της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν σκοπεύουν να εγκαταλείψουν τον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα παρά το αδιάκοπο σφυροκόπημα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

«Νίκη ή μαρτυρικός θάνατος» είναι οι μοναδικές επιλογές, είπε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa) αξιωματούχος του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στη Βηρυτό, εξηγώντας πως η Γάζα είναι η πατρίδα τους και συμπληρώνοντας ότι το αίμα των ηγετών της Χαμάς δεν έχει μεγαλύτερη αξία από εκείνο των υπολοίπων Παλαιστινίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο εντοπισμός των ηγετών της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας συμπεριλαμβάνεται στις προτεραιότητες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF).

Πάνω από 100 ημέρες μετά την έναρξη του πολέμου που πυροδότησε η άνευ προηγουμένου επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, ο Γιαχία Σινουάρ και άλλα ηγετικά στελέχη του κινήματος φέρονται να παραμένουν στη Λωρίδα της Γάζας.

Εκτιμάται πως κρύβονται στο δαιδαλώδες δίκτυο υπόγειων τούνελ.

Η Χαμάς απορρίπτει τη λύση των δύο κρατών για τον τερματισμό της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο πρώην ανώτατος πολιτικός ηγέτης της, ο Χάλεντ Μεσάλ, λέει πως μοναδική λύση είναι ο τερματισμός της ισραηλινής κατοχής.

Ο λαός μας απαιτεί την «ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους».

Το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ «απορρίπτεται κατηγορηματικά», υπογραμμίζει.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button