Υγεία & Διατροφή

Νέο ρεκόρ για τον χρυσό – Πάνω και από τα 2.350 δολάρια – Galaksias Portal News

Ο χρυσός κατέκτησε και νέο ιστορικό υψηλό καθώς βρέθηκε πάνω από τα 2.350 δολάρια ανά ουγγιά, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε μια σημαντική μέτρηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ αργότερα αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα, οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι αυξάνουν στην ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο χρυσός ενισχύθηκε κατά 0,49% στα 2.356 δολάρια στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας ώρα Ελλάδος – αντιστρέφοντας προηγούμενες απώλειες – καθώς οι έμποροι παρακολουθούν τις εξελίξεις αναφορικά με το χρονοδιάγραμμα της στροφής των υπεύθυνων χάραξης πολιτικής για τη μείωση του κόστους δανεισμού, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό του Μαρτίου την Τετάρτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Fed αναμένεται να πάει σε μείωση των επιτοκίων φέτος, αλλά πρέπει πρώτα να έχει στη διάθεσή της περισσότερες αποδείξεις ότι ο πληθωρισμός όντως υποχωρεί, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια λειτουργούν συνήθως αρνητικά για τον χρυσό, ο οποίος δεν πληρώνει τόκους. Το πολύτιμο μέταλλο παραμένει αρκετά πάνω από τα 2.300 δολάρια, αφού σημείωσε μια σειρά από νέα ιστορικά υψηλά τις τελευταίες εβδομάδες.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Bloomberg η κίνηση αυτή έχει αφήσει κάποιους παρατηρητές σε αμηχανία εν μέσω έλλειψης οποιουδήποτε προφανούς λόγου για το ξαφνικό ράλι που ξεκίνησε στα μέσα Φεβρουαρίου – ειδικά καθώς οι έμποροι έχουν ήδη αποκαλύψει στοιχήματα για απότομες μειώσεις των επιτοκίων κατά τη διάρκεια του 2024.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο χρυσός έχει ενισχυθεί περισσότερο από 18% από την αρχή του έτους, με μέρος των κερδών να τροφοδοτείται από την αισιοδοξία ότι η Fed φτάνει κοντά στις περικοπές επιτοκίων. Η ζήτηση από τις κεντρικές τράπεζες συνιστά επίσης ένα παράγοντα για άνοδο, με τη Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας να αναφέρει αύξηση των αποθεμάτων χρυσού για 17ο συνεχόμενο μήνα τον Μάρτιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button