ΑθλητικάΕνημέρωση

Πρόσθετα μέτρα για τους αγρότες θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός – Galaksias Portal News

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής (2/2) στο πλαίσιο της «Ώρας του Πρωθυπουργού» θα απαντήσει στην Ολομέλεια της Βουλής, σε επίκαιρη ερώτηση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας «Νέα Αριστερά» Αλέξη Χαρίτση. 

Το θέμα της ερώτησης είναι η αποκατάσταση των πληγέντων της Θεσσαλίας, από τις καταστροφικές πλημμύρες που προκάλεσε η κακοκαιρία «Daniel».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Πάνω από ένα εκατομμύριο στρέμματα απελευθερώνονται για τους Έλληνες αγρότες, τα οποία συνδέονται και με τις επιχορηγήσεις από την Ευρώπη», ήταν τα λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη  μετά την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες, υποστηρίζοντας ότι όλα τα ελληνικά αιτήματα, έγιναν δεκτά.

Μάλιστα, την ίδια ώρα εκατοντάδες τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα έξω από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), όπου διοργανώνεται η 30ή Διεθνής Έκθεση «Αgrotica», ενώ μεγάλο συλλαλητήριο έχει προγραμματιστεί, για να πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο (3/2).

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το αυξημένο κόστος παραγωγής, καθώς και για την ακρίβεια στην ηλεκτρική ενέργεια και το αγροτικό πετρέλαιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης προανήγγειλε τη δημιουργία του αγροτικού 112, για έγκαιρη ενημέρωση αγροτών 72 ώρες πριν από έντονα καιρικά φαινόμενα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button