ΕνημέρωσηΠολιτική

Ξανά στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτης και Κουντουρά – «Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες Φαραντούρη και Παππά

Στις  αρχές της ερχόμενης  εβδομάδας αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα του isyriza για όσους επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα με τον ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες  προκειμένου να γίνει γνωστή αυτή η διαδικασία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης μέσα από ένα βίντεο θα καλεί όσες και όσους  επιθυμούν να μπουν σε αυτή την διαδικασία να καταθέσουν τα βιογραφικά τους για τις ευρωεκλογές.

Στην συνέχεια η Πολιτική Γραμματεία θα καθορίσει τις λεπτομέρειες της διαδικασίας και αμέσως μετά θα γίνει εσωτερικό δημοψήφισμα για όσους τελικά θα πάρουν το χρίσμα. Οι ίδιες πηγές λένε ότι είναι πολύ πιθανό να συγκροτηθεί και μια επιτροπή, η οποία θα αξιολογήσει τις υποψηφιότητες που θα πέσουν στην μάχη για μία θέση στην ευρωβουλή .

Όπως σημείωναν μάλιστα κορυφαία στελέχη, αν και η διαδικασία αυτή δεν υπάρχει στο καταστατικό, κανείς δεν πρόκειται να αντιδράσει δεδομένου ότι η όλη διαδικασία έχει ως γνώμονα την σωστή επιλογή των υποψηφίων.

Άλλωστε κατ’ επανάληψη  ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει αναφερθεί στην ανανέωση της ευρωομάδας με νέα φρέσκα πρόσωπα, τα οποία θα σηματοδοτήσουν την  ανανέωση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι σίγουροι των ευρωεκλογών

Όπως είναι γνωστό μέχρι στιγμής, οι μόνοι σίγουροι είναι οι νυν ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης και Έλενα Κουντουρά, αφού ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει τονίσει ότι δικαιωματικά αυτά τα δύο στελέχη θα είναι και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο.

Σίγουρος θα πρέπει να θεωρείται και ο Νικόλας Φαραντούρης αλλά και ο μπασκετμπολίστας  Νίκος Παππάς. Ο τελευταίος όπως είναι γνωστό είχε επιλέγει για τον δήμο της Αθήνας το σενάριο αυτό ωστόσο δεν προχώρησε για λόγους που ανήκουν στο παρελθόν.

Εν τω μεταξύ σήμερα ή το αργότερο αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακοινώσει τα think tank για την Παιδεία και στην συνέχεια για όλους τους άλλους τομείς.

Σε ότι αφορά τέλος το θέμα Πολάκη παρά την ενόχληση που υπήρχε από την αρχική αντίδραση του βουλευτή Χανίων εναντίον του γελοιογράφου της Καθημερινής Ηλία Μάκρη, το γεγονός  ότι  ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας δεν επανήλθε στο θέμα αξιολογήθηκε ως θετική εξέλιξη από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο Ξανά στο Ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ Αρβανίτης και Κουντουρά – «Κλειδώνουν» οι υποψηφιότητες Φαραντούρη και Παππά δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button