Κόσμος

Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Ένας νεκρός και πέντε τραυματίες – Galaksias.com

Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τουλάχιστον πέντε τραυματίστηκαν, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, σε πυροβολισμούς στην Ουάσιγκτον, σε μικρή απόσταση από τον Λευκό Οίκο, το απόγευμα της Τετάρτης 11/04.

Η αστυνομία εξέδωσε δημόσιο συναγερμό για το αυτοκίνητο που πιστεύεται ότι μετέφερε τον ένοπλο και διέφυγε από τη σκηνή.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ο πυροβολισμός σημειώθηκε γύρω στις 6.10 μ.μ. στα βορειοανατολικά της πόλης και ότι πιθανώς υπάρχουν δύο δράστες ελεύθεροι. Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, είπαν ότι η έρευνα είναι προκαταρκτική, αλλά πιστεύουν ότι οι ύποπτοι βγήκαν από το όχημα και άρχισαν να πυροβολούν εναντίον πλήθους στο δρόμο.

Οι πυροβολισμοί ξέσπασαν περίπου 6 χιλιόμετρα μακριά από τον Λευκό Οίκο, όπου ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν παρέθεταν ένα κρατικό δείπνο για τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα και τη σύζυγό του.

Οι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι ένας άνδρας κατέληξε στο σημείο και άλλοι πέντε, μεταξύ των οποίων ένας εννιάχρονος και ένας 12χρονος, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με τραύματα που δεν είναι απειλητικά για τη ζωή τους.

«Η αναζήτηση είναι για ένα γαλάζιο σεντάν Toyota, χωρίς μπροστινές ετικέτες, σε σκούρες αποχρώσεις και μαύρες ζάντες με δύο σκοπευτές μέσα. Κατευθύνεται προς ανατολάς στη λεωφόρο Maryland NE», δημοσίευσε η αστυνομία της Ουάσιγκτον στο Twitter/X.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μέσων ενημέρωσης, η αρχηγός της αστυνομίας, Πάμελα Σμιθ εξέφρασε τα συλλυπητήριά της για όσους επλήγησαν από τους πυροβολισμούς της Τετάρτης και υποσχέθηκε ότι οι αστυνομικοί εργάζονταν για να αντιμετωπίσουν την έξαρση βίας.

Αν και οι ανθρωποκτονίες και άλλα είδη βίαιων εγκλημάτων έχουν μειωθεί κατά 22% σε σχέση με αυτή την περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν άλλοι τρεις πυροβολισμοί στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα που άφησαν πολλούς τραυματίες.

«Εργαζόμαστε ακούραστα για να αφαιρέσουμε μερικά από αυτά τα παράνομα όπλα που βρίσκονται στους δρόμους μας», είπε η Σμιθ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης. «Αυτό που βλέπουμε είναι αύξηση των όπλων στην περιοχή και κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε ότι θα αφαιρέσουμε αυτά τα όπλα από τους δρόμους μας».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button