Υγεία & Διατροφή

Χάλκινα μετάλλια για Ντουσάκη (σφαιροβολία) και Ντραγκομίροβα (σφυροβολία) – Galaksias Portal News

Δύο χάλκινα μετάλλια χάρισαν ο Ορέστης Ντουσάκης στη σφυροβολία και η Αναστασία Ντραγκομίροβα στη σφαιροβολία, στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων στη Λεϊρία της Πορτογαλίας (κάτω των 23ων).

Με καλύτερη βολή στα 68.78 στη δεύτερη προσπάθειά του, ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή, Ορέστης Ντουσάκης, κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Νταβίντ Πιλάτ, που έριξε 71.52 και τον Κύπριο Ιωσήφ Κεσίδη που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 70.63. Ο Ντουσάκης έριξε 64.05 στην πρώτη προσπάθειά του και ήταν άκυρος σε όλες τις υπόλοιπες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς πέρα από το γεγονός ότι – όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση – και οι 18 συμμετέχοντες επιχείρησαν έξι βολές, με την έναρξη της πέμπτης βολής η εξέλιξη διακόπηκε, αφού η άκυρη βολή του Πορτογάλου Φρανσίσκο Καλάου προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον κλωβό.

Οι κριτές πρότειναν να συνεχιστεί ο αγώνας με πιο ανοιχτές τις πύλες του κλωβού, αλλά η ιταλική ομάδα δεν συμφώνησε καθώς ο αθλητής της Νταβίντε Κόστα είναι αριστερόχειρας. Ο αγώνας διακόπηκε για περισσότερο από μία ώρα και συνεχίστηκε με τις δύο τελευταίες βολές, όπου δε σημειώθηκε καμμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα είχε καλύτερη βολή στα 15,46 μ. στην πέμπτη της προσπάθεια, που την ανέβασε στην τρίτη θέση του αγωνίσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αθλήτρια του Γιώργου Μοτσκαριώβ ξεκίνησε τον αγώνα της στα 15,03 μ. και πέτυχε διαδοχικά 14,88 μ., 15,04 μ., 15,15 μ., 15,46 μ. και 15,01 μέτρα.

Η Ντραγκομίροβα  έκανε ένα διάλειμμα από τα αγωνίσματα των συνθέτων, στα οποία θα στρέψει και πάλι την προσοχή της ενόψει των αγώνων του ανοιχτού. Νικήτρια στη σφαιροβολία ήταν η Πολωνή Σουζάνα Μασλάνα με 17,08 μ. και ακολούθησε η Γερμανίδα Αμόν με 16,07 μέτρα.

«Ήξερα πως ο αγώνας δε θα πάει πολύ ψηλά λόγω της βροχής. Χαίρομαι που ήμουν σταθερή πάνω από τα 15,00 μ. και πήρα το μετάλλιο. Στην αρχή με επηρέασε η βροχή, όμως, συγκεντρώθηκα είδα πως ο αγώνας είναι στα μέτρα μου κι έκανα αυτό που έπρεπε,» δήλωσε η Ντραγκομίροβα μετά την απονομή του μεταλλίου.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button