Κόσμος

Έφτασε στο Ισραήλ ο Μπλίνκεν – Εκατοντάδες συλλήψεις Παλαιστινίων στο νοσοκομείο αλ Σίφα

Στο Ισραήλ έφτασε το πρωί της Παρασκευής (22/3) ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Άντονι Μπλίνκεν, με σκοπό να εντείνει τις πιέσεις για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ αναμένεται να ψηφιστεί σχετικό ψήφισμα.   

«Το χάσμα έχει μειωθεί» στις διαπραγματεύσεις, σημείωσε ο Μπλίνκεν την Πέμπτη (21/3) αναφερόμενος στις διεργασίες που πραγματοποιούνται για την επίτευξη συμφωνίας σε επίπεδο ΟΗΕ.

Ο ίδιος επέμεινε πως «είναι δύσκολο να καταλήξουμε» σε συμφωνία «παραμένει πάντα δυνατό».

«Στοίχημα» το ψήφισμα για εκεχειρία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Εάν το σχέδιο ψηφίσματος που έχει κατατεθεί, εγκριθεί, θα πρόκειται για την πρώτη φορά, από την έναρξη των στρατιωτικών επιχειρήσεων του Ισραήλ σε αντίποινα για την επίθεση της Χαμάς στην επικράτειά του την 7η Οκτωβρίου, που απόφαση του ΣΑ θα καλεί ρητώς να κηρυχθεί διαρκής κατάπαυση του πυρός.

Οι ΗΠΑ, που συνιστούν τον μεγαλύτερο σύμμαχο του Ισραήλ έχει βάλει τρεις φορές βέτο στα προηγούμενα σχετικά σχέδια ψηφίσματος, ενώ εναντιώνονταν στη χρήση ακόμη και της έκφρασης «κατάπαυση του πυρός».

IDF: Συλλήψεις εκατοντάδων Παλαιστινίων στο νοσοκομείο αλ Σίφα

Τη στιγμή που οι διπλωματικές προσπάθειες εντείνονται, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως έχει συλλάβει εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ στο νοσοκομείο αλ Σίφα.

Μεταξύ των συλληφθέντων βρίσκονται και αξιωματούχοι ασφαλείας και στρατιωτικοί διοικητών των οργανώσεων αυτών, στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους.

Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας τα ξημερώματα της Δευτέρας (18/3) και έκτοτε επιχειρούν εντός της ιατρικής δομής.

Ο IDF ισχυρίζεται πως στο νοσοκομείο βρισκόταν μαχητές της Χαμάς.

Σύμφωνα με τον Ντάνιελ Χαγκάρι, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν σκοτώσει εκατοντάδες μαχητές και έχουν συλλάβει περισσότερους από 500 υπόπτους, περιλαμβανομένων 358 ατόμων.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button