Επικαιρότητα

Πέρασαν 10 χρόνια αδιαφορίας για το Χαλκοπούλειο Πάρκο Αναψυχής – Galaksias.com

Την απελπισία του εκφράζει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, Γιώργος Γκέκας, για την αδιαφορία των τοπικών αρχών στη λειτουργία και συντήρηση ενός Πάρκου Αναψυχής στην πόλη της Λαμίας. Ένα Πάρκο που αποτελεί πόλο έλξης μικρών και μεγάλων με πολλαπλά οφέλη.

Όπως αναφέρει ο κ. Γκέκας:

«Έχουν περάσει πάνω από 10 χρόνια από την ημέρα που μια ομάδα εθελοντών αποφάσισε να ασχοληθεί με την αξιοποίηση και ανάπλαση του εγκαταλελειμμένου Χαλκιοπούλειου Πάρκου Αναψυχής. Σε μια πόλη όπως η Λαμία. μοναδική πανελλαδικά που δεν διαθέτει πάρκο αναψυχής για τις ανάγκες των δημοτών. Ένας χώρος που να συντηρείται και να είναι καθαρός, ασφαλής και επισκέψιμος.

Τα τριάντα και πλέον σχολεία της πόλης δεν έχουν την δυνατότητα επίσκεψης στις ημερήσιες εκδρομές τους σ΄ έναν  υπαίθριο χώρο, κατάλληλα διαμορφωμένο εντός της πόλης. Μια πόλη 70.000 και πλέον κατοίκων, στο κέντρο της Ελλάδας, στερείται ενός πάρκου αναψυχής.

Η έλλειψη υπαλλήλων στην Υπηρεσία Πρασίνου και η αδιαφορία των αρμόδιων υπηρεσιών  καθαριότητας και τεχνικών έργων, που εμπλέκονται με εργασίες συντήρησης, είναι η αιτία ο υπαίθριος χώρος αναψυχής του Χαλκιοπούλειου να θυμίζει ζούγκλα εν έτει 2011 και να είναι άκρως επικίνδυνος για τους αθλούμενους, αλλά και για τους επισκέπτες … Ο τότε δήμαρχος κ. Κοτρωνιάς και οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι βοήθησαν ώστε να καθαριστεί ο χώρος και να φυτευτούν 60 δέντρα με την επιμέλεια και την φροντίδα  εθελοντών.

Δυστυχώς όμως … όπως εκείνη την περίοδο έτσι και τώρα ο χώρος παραμένει αναξιοποίητος παρά τις πολλές προσπάθειες και την ενημέρωση που υπήρξε με αιτήματα πρωτοκολλημένα  προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Δεν  υπάρχει απ’ το 2000 περίπου και μετά, κανένας μόνιμος υπάλληλος που να ασχολείται με την καθαριότητα, την κοπή χόρτων και το κλάδεμα των δέντρων. Επίσης το χαλασμένο δίκτυο άρδευσης μένει ως έχει, χωρίς να έχει επισκευαστεί … μετά από 12 και πλέον χρόνια.

Η διάδοχη κατάσταση μετά τις αυτοδ/κές εκλογές το 2014 με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Σταυρογιάννη δεν βελτίωσε στο ελάχιστο την εικόνα του πάρκου. Οι πολλές συναντήσεις της εθελοντικής ομάδας με τους αρμόδιους αντιδημάρχους, καθώς και με τον ίδιο τον δήμαρχο δεν έφεραν το παραμικρό αποτέλεσμα.

Το 2019 στις προηγούμενες εκλογές και με νέα διοίκηση στον Δήμο Λαμιέων, είχαμε την συνεργασία της παράταξης του κ. Καραίσκου με τον επικεφαλής της παράταξης ΛΑΜΙΑ στο ΚΕΝΤΡΟ κ. Στασινό. Ο ίδιος αγωνιζόμενος για 10 και πλέον χρόνια στην παράταξη του κ. Στασινού (ιατρού-ορθοπεδικού) και επικεφαλής εθελοντικής ομάδας με σκοπό την αξιοποίηση του Χαλκιοπούλειου Πάρκου Αναψυχής, πίστεψε ότι έφτασε η ώρα όπου …  επιτέλους  η Λαμία θα αποκτήσει το δικό της Πάρκο Αναψυχής.

Ήταν διάχυτη η αισιοδοξία ότι ο κ. Στασινός θα συνέβαλε στη προσπάθεια ανάπλασης από την θέση του αντιδημάρχου και θα ξεκινούσαν άμεσα εργασίες συντήρησης. Ο ίδιος προερχόμενος από ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ γνώριζε άριστα την αξία ύπαρξης ενός Πάρκου Αναψυχής σε ένα μεγάλο Δήμο. ΓΝΩΡΙΖΕ την αξία της άθλησης, την συμβολή στη ψυχαγωγία των δημοτών , στον πολιτισμό, στην ποιότητα ζωής.

Όμως η πλήρης αδιαφορία του ιδίου του  κ. Στασινού, καθώς και όλων των αντιδημάρχων που άσκησαν εξουσία στη 4ετή θητεία του κ. Καραίσκου, ήταν η αιτία να μην υλοποιηθεί τίποτα από τα υποσχόμενα με αποτέλεσμα ο καταπράσινος χώρος του Χαλκιοπούλειου (ένας παράδεισος) με πολλά γήπεδα μέσα στον ιστό της πόλης να παραμείνει αναξιοποίητος.

Η πλήρης εξάρτηση των αυτοδιοικητικών στον Δήμο Λαμιέων, εδώ και αρκετές δεκαετίες από κάθε λογής συμφέροντα, καθιστά την πόλη μας προβληματική στο θέμα των υποδομών και απ τις τελευταίες πανελλαδικά στο θέμα ποιότητας ζωής».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button