Υγεία & Διατροφή

Πάνω από 800 ευρώ ο κατώτατος μισθός – Δεν θα δοθεί επίδομα Πάσχα – Galaksias Portal News

Για την τραγωδία των Τεμπών, τα φαινόμενα βίας στα σχολεία, την αναβάθμιση του ΕΣΥ, αλλά και την ακρίβεια έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρωί της Τρίτης (12/3) στη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στον κατώτατο μισθό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, είπε: «Έχετε δίκιο να αναδεικνύετε το θέμα της ακρίβειας ως το πρώτο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα νοικοκυριά.

Το αντιμετωπίζουμε με αυξήσεις μισθών. Στόχος τα 1500 ευρώ ο μέσος μισθός και ο κατώτατος στα 950 ευρώ. Αυτή είναι η διαρθρωτική απάντηση στην αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Οι παρεμβάσεις δεν είναι τώρα, κάναμε πολλές παρεμβάσεις. Τώρα όμως κάναμε παρέμβαση στη λειτουργία της αγοράς, για να μην κρύβονται οι ανατιμήσεις που καρπώνονται και οι εταιρείες και τα σούπερ μάρκετ. Οι τιμές αυξήθηκαν γιατί αυξήθηκαν οι συντελεστές του κόστους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γιατί να παραμένουν ψηλά οι τιμές αφού μειώθηκαν οι συντελεστές κόστους. Βούληση της κυβέρνησης να παρέμβει στην αγορά με πρόστιμα. Κάποιες εταιρείες γκρινιάζουν. Λυπάμαι όποιος παρανομεί θα πληρώνει. Τα πρόστιμα εισπράττονται.

Στηρίζουμε τους πιο αδύναμους. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ανακοινωθεί εντός του Μαρτίου και συμπαρασύρει επιδόματα, διετίες. Θα είναι πάνω από 800 ευρώ. Θα κάνετε λίγη υπομονή».

Ερωτηθείς για το πρόβλημα που υπάρχει με τη στέγαση και τα ενοίκια, τόνισε ότι «οι συμπολίτες μας που νοικιάζουν έχουν πρόβλημα. Οι κάτοχοι ακίνητης περιουσίας είναι ευνοημένοι. Τα ενοίκια αυξήθηκαν γιατί πάει καλύτερα η οικονομία και γιατί υπάρχει μεγάλη ζήτηση σε σχέση με προσφορά.

Προγράμματα όπως το Σπίτι μου, ανακαινίζω-ενοικιάζω. Είναι κίνητρο για να ανοίξουν τα κλειστά ακίνητα. Συζητάμε παρεμβάσεις για το Airbnb. Αρχίζουν και δημιουργούνται γειτονιές και μας απασχολεί. Πολύ σύντομα θα κάνουμε παρεμβάσεις για τη βραχυχρόνια μίσθωση.

Δεν θα υπάρξει επίδομα Πάσχα. Έχουμε ένα δύσκολο προϋπολογισμό να υλοποιήσουμε. Έχουμε ήδη κάνει πρόσθετες παρεμβάσεις για τους γιατρούς μας τις εφημερίες που θέλουμε να πληρώσουμε καλύτερα. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι θα το κάνουμε απολογιστικά στο τέλος του χρόνου. Θα ήταν πολύ εύκολο να πω εκλογές έρχονται, δώσε κάτι. Δεν θα δώσουμε επίδομα Πάσχα. Μας νοιάζουν οι παρεμβάσεις στην αγορά. Το τραπέζι της Σαρακοστής και το υ Πάσχα θα πρέπει να είναι ανεκτό για να περάσουν καλά οι πολίτες. Ο τουρισμός παίρνει μπροστά. Να αυξάνονται οργανικά οι μισθοί από το να δίνουμε κάθε λίγο ένα επίδομα».

 

Αναφορικά με τα Τέμπη, υποστήριξε πως «Το τελευταίο που θέλουμε είναι να πέσει θύμα ο δημόσιος διάλογος φημών. Τον τελικό λόγο για τα Τέμπη θα τον έχει μόνο η Δικαιοσύνη. Εμείς κάναμε την καλύτερη δουλειά που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Αναμενόμενη η αντιπολίτευση να σπεύδει να έχει οφέλη. Η δικαιοσύνη θα απαντήσει για τα θέματα που θέσατε. Η Δικαιοσύνη επέλεξε να αναζητήσει 2ο πραγματογνώμονα. Για το μπάζωμα, τι ακριβώς να συγκαλύψουμε; Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν πήγα. Τις εικόνες, τις μυρωδιές, ήταν ότι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Επρεπε να σταθεροποιηθεί το έδαφος να πάνε γερανοί, ακόμα ψάχναμε αγνοούμενος. Και βγαίνουν κάποιοι και μιλούν για μπάζωμα και συγκάλυψη. Λυπάμαι και οργίζομαι.

Μου λέτε ότι εξαφανίστηκαν δύο βαγόνια; Σέβομαι, τιμώ και σκύβω το κεφάλι στις οικογένειες των θυμάτων. Έχουν το δικαίωμα να πουν ότι θέλουν. Ξέρω, είμαι σίγουρος πως αυτά είναι ανυπόστατα. Όλες οι ενέργειες είναι επιχειρησιακές, έπρεπε να σηκωθούν τα βαγόνια για να δούμε αν υπήρχαν νεκροί από κάτω.

Είναι αδιανόητα όσα λέγονται με τον κ. Βελόπουλο που προσπαθεί να χτίσει πολιτική καριέρα πάνω στα Τέμπη λίγο πριν τις ευρωεκλογές. Θ περιμένουμε τη δικαιοσύνη με γρήγορους ρυθμούς, αλλά όχι βιαστικούς.

Ο σιδηρόδρομος είναι όσο ασφαλής μπορεί να είναι με όλες τις παθογένειες που κουβαλάει. Η σύμβαση 717 ολοκληρώθηκε, μέχρι το χτύπημα του Ντάνιελ.

Η τεχνολογία μάς βοηθάει να είμαστε πιο ασφαλείς αλλά πρέπει να δούμε πρώτα των ανθρώπινο παράγοντα».

Σχετικά με την αναβάθμιση του ΕΣΥ, ξεκαθάρισε πως «να μπορέσουμε να λέμε ότι σε 4 χρόνια κάτι άλλαξε προς το καλύτερο στο ΕΣΥ.

Απογευματινά χειρουργεία ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη. Επιτέλους θα έλεγα. Εγώ βλέπω τα νοσοκομεία και τους γιατρούς να εκδηλώνουν μεγάλο ενδιαφέρον. Οι κλινικάρχες θα έπρεπε να παραπονιούνται γιατί τους στερούμε δουλειά. Για τους ευάλωτους συμπολίτες να είναι δωρεάν μέσω του ταμείου Ανάκαμψης τα απογευματινά χειρουργεία.

Μεγάλη έμφαση στον προσωπικό γιατρό και σε θέματα προληπτικών εξετάσεων και τη δημόσια Υγεία. Η πρόληψη σώζει ζωές.

Η πανδημία άφησε πολλές πληγές, αλλά και τις διπλάσιες ΜΕΘ και περισσότερο προσωπικό. Πόροι από το ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνονται εκεί. Εχουμε πλέον πρόγραμμα προληπτικών εξετάσεων. Το νέο ΕΣΥ είναι ένα έργο που θα απαιτήσει μία τετραετία».

 

Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στα μη κρατικά πανεπιστήμια, ο οποίος αναρωτήθηκε λέγοντας ότι «γιατί ο φοιτητής να μην έχει περισσότερες επιλογές. Γιατί να μην την έχει και στην Ελλάδα. Μπορέσαμε να την υλοποιήσουμε. Θα προχωρήσουμε και στην αλλαγή του άρθρου 16. Δεν θέλουμε πανεπιστήμια της αρπαχτής και το πλαίσιο που έχουμε θέσει είναι πολύ αυστηρό.

Το ΠΑΣΟΚ λες και μπήκε στη μηχανή του χρόνου. Ας αναζητήσει ο κ.Ανδρουλάκης και το ΠΑΣΟΚ τους συνταγματολόγους που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Το 85% των άρθρων αφορούσε τα δημόσια Πανεπιστήμια. Δίδακτρα υπάρχουν στα δημόσια πανεπιστήμια για τα μεταπτυχιακά. Οχι βέβαια δίδακτρα στα δημόσια πανεπιστήμια. Είναι δωρεάν και θέλουμε να τα αναβαθμίσουμε. Πολλοί που έχτισαν καριέρες στις καταλήψεις αισθάνονται πλέον κάπως άβολα με τη σύγκριση των νέων πανεπιστημίων που θα δημιουργηθούν. Πλέον θα υπάρξουν απαιτήσεις και προσδοκίες και όσοι έχτισαν τέτοιες καριέρες θα μείνουν χωρίς δουλειά.

Να μας κουνάει το δάχτυλο ο ΣΥΡΙΖΑ και κ.Κασσελάκης για το Κράτος Δικαίου μετά τα όσα είπε ο κ.Κοντονής, αλλά και τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πιο ουσιαστικό είναι πως εμείς ψηφίσαμε τις παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη και το νέο ποινικό κώδικά. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα κριθούν. Υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης. Οποιον προτιμούν οι πολίτες; Υπάρχει αξιωματική αντιπολίτευση.

Απορώ ποιος διακινεί. Η μεγαλύτερη σαχλαμάρα που έχω ακούσει είναι ότι προσέγγισα τον κ.Κασσελάκη. Αντιπολίτευση ισχυρή είναι τα προβλήματα των ανθρώπων. Δεν μπορεί κάποιος να μας κατηγορήσει ότι είμαστε απόντες και ότι δεν προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις».

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button