Επικαιρότητα

«Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της» – Galaksias.com

Το δικαστήριο αποφάσισε και την έκρινε ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Ομόφωνα ένοχη κήρυξε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας της μεγάλης της κόρης Τζωρτζίνας, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Ο ιατροδικαστής και πρόεδρος Ιατροδικαστικής Εταιρείας, Γρηγόρης Λέων, μίλησε στο Mega για την απόφαση. «Το δικαστήριο κρίνει με βάση όλη τη δικογραφία και όλα τα στοιχεία και με την άποψη όλων των ειδικών. Τη δική μου επιστημονική άποψη την κράτησα σταθερή αφού δεν άλλαζαν και τα στοιχεία. Από την αρχή τα δεδομένα μου έδειχναν την ενοχή της», είπε.

«Να ξεκαθαρίσω, όμως, πως ένας ιατροδικαστής δεν βγάζει απόφαση αλλά εξηγεί τα επιστημονικά δεδομένα. Το ποιος είναι ο άνθρωπος που διαπράττει ένα έγκλημα το γνωρίζει η δικαιοσύνη. Υπάρχει σε διαδικασία η δεύτερη δίκη. Τα επιστημονικά δεδομένα θα μας δώσουν την εικόνα για να προβλέψουμε», προσέθεσε ο ίδιος.

Ρητά και κατηγορηματικά, η Ρούλα Πισπιρίγκου έλεγε πως απεχθάνεται το ψέμα. Όταν όμως ο σύνεδρος την έπιασε να λέει τρεις φορές ψέματα, εκείνη θα το παραδεχτεί λέγοντας μάλιστα:

-Και ποιος δεν λέει ψέματα; Όλος ο κόσμος λέει ψέματα!

-Μα εσείς κατηγορείτε τους γιατρούς ότι λένε ψέματα. Τελικά ποιος λέει αλήθεια και ποιος ψέματα;

-Το δικαστήριο θα αποφασίσει…

Το δικαστήριο αποφάσισε και την έκρινε ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία της 9χρονης κόρης της.

Η εισαγγελέας στην 11ωρη αγόρευση της είχε πει πως είναι σεβαστό η κατηγορούμενη να λέει ψέματα για να υπερασπιστεί τον εαυτό της αλλά αν μη τι άλλο ήταν εντυπωσιακό πως περιέγραφε με κάθε λεπτομέρεια τι πέρασε η ίδια στη ΓΑΔΑ, αλλά είχε ασθενή μνήμη κάθε φορά που την ρωτούσαν κάτι είτε για τη νοσηλεία της Τζωρτζίνας είτε της Μαλένας.

«Γιατί έχουν περάσει πολλά χρόνια και δεν θυμάμαι ακριβώς εκείνη την ώρα μέσα στην ταραχή μου αν η Μαλένα το (σημάδι) είχε εκεί. Αν το είχε πριν μία ώρα. Ή αν το έκαναν μετά», είχε αναφέρει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Η ώρα θανάτου της Ίριδας και η παρουσία της Τζωρτζίνας
Ασθενή μνήμη είχε και για την ώρα θανάτου της Ίριδας, άσχετα που στις αναρτήσεις της μιλούσε για ξημέρωμα.

Σύγχυση επικρατεί και στο αν τελικά η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά ή όχι στον θάνατο του βρέφους.

«Εδώ στην αίθουσα ειπώθηκαν ότι η Τζωρτζίνα είδε την Ίριδα νεκρή στην κούνια και ότι σοκαρίστηκε. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Ήταν σε άλλο δωμάτιο, δεν την είδε καθόλου στην κούνια. Ούτε ξύπνησε και το είδε νεκρό ούτε την είδε και έβαλε τις φωνές», ανέφερε στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Ο ισχυρισμός για τη Μαλένα
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάθε φορά που έφευγε ο Μάνος από το σπίτι, ένα παιδί πέθαινε.

Η διάψευση ήρθε από τον ίδιο Δασκαλάκη ο οποίος αποκάλυψε πως 2 μέρες πριν πεθάνει η Μαλένα είχε πει στην Πισπιρίγκου ότι θα έπρεπε να φύγει και να επιστρέψει στην Πάτρα.

«Η Ρούλα έπρεπε να μείνει με την Μαλένα στην Αθήνα για τουλάχιστον δύο χρόνια. Εγώ της είπα ότι έπρεπε να γυρίσω στην Πάτρα για να δουλεύω. Αυτή η συζήτηση έγινε 2-3 μέρες πριν τον θάνατο του παιδιού», ανέφερε ο Μάνος Δασκαλάκης.

Οι ανύπαρκτοι… τσακωμοί
Τόσο η Ρούλα και ο Μάνος δήλωναν μπροστά στις κάμερες πως δεν υπήρχαν ακραίοι τσακωμοί.

Εκ των υστέρων θα το αναιρέσει και θα πει πως όχι μόνο δεν ήταν ένας απλός καβγάς, αλλά ότι ο Δασκαλάκης χειροδίκησε πάνω της, κάτι που παραδέχτηκε και ο ίδιος.

«Όταν κατάλαβε ότι το περιστατικό γινόταν μπροστά στη Τζωρτζίνα, με έβαλε στο υπνοδωμάτιό μας και άρχισε να μου ρίχνει χαστούκια στο πρόσωπο. Δεν ήταν η πρώτη φορά που ασκούσε βία σε βάρος μου», είχε πει η Ρούλα Πισπιρίγκου.

Οι απόπειρες αυτοκτονίας
Οι τσακωμοί τους, άλλωστε, ήταν τόσο ακραίοι που δεν έλειπαν και οι απόπειρες αυτοκτονίες ή τουλάχιστον οι προειδοποιήσεις για απόπειρα αυτοκτονίας.

Τι κι αν ο Μάνος θυμόταν μόνο μια απόπειρα της Ρούλας όταν έχανε την γιαγιά της; Τι κι αν η αδελφή της το απέκλειε σαν πιθανότητα;

Τα μηνύματα μεταξύ τους άλλα αποκάλυπταν.

Μάνος: Αν θες αυτοκτόνα. Δεν θα μας κάνεις όλους π… με το έτσι θέλω. Το έχεις ξανακάνει άλλες δύο φορές. Δεν σε φοβάμαι.

Δήμητρα: Μίλησα με τον Μάνο και πολύ καλά θα κάνει να στο πάρει το παιδί. Σήκωσε το και μετά αυτοκτόνα.

Η εμμονή με τον καρκίνο
Οι αναρτήσεις της 33χρονης με θέμα τον καρκίνο ήταν συχνές. Το 2017 όμως θα πει πως κι εκείνη πάσχει από καρκίνο και θα ζητήσει συμβουλές από χρήστες του facebook.

Και μπορεί στο facebook να δήλωνε καρκινοπαθής, όμως αυτή την πληροφορία, δεν την μοιράστηκε ούτε με τους γιατρούς ούτε καν με την αδελφή της.

Τα τηλεφωνήματα με κλειστή μύτη
Τα τρία της παιδιά είχαν πεθάνει. Όλη η χώρα έψαχνε να βρει την αίτια θανάτου και εκείνη τηλεφωνούσε με κλειστή μύτη σε δημοσιογράφο για να βάλει στο κάδρο των υπόπτων τον Μάνο Δασκαλάκη.

-Να ψάξετε τον κύριο Δασκαλάκη που μένει και θα βρείτε την αιτία που πέθανε η Τζωρτζίνα.

-Εσείς την κυρία Πισπιρίγκου τη γνωρίζετε;

-Όχι, όχι, όχι, όχι.

-Δεν την έχετε δει ποτέ από κοντά την κυρία Πισπιρίγκου;

-Όχι.

-Όχι, ε;

-(σιωπή) Θα σας ξαναπάρω σε λίγο.

Ενώ στο δικαστήριο υποστήριξε:

-Ναι, το δέχομαι εγώ ήμουν. Αλλά χτες μου είπατε δεν δικάζουμε δημοσιεύματα και τώρα με ρωτάτε για δημοσιεύματα…

-Άρα τι ισχύει;

-Δεν σας λέω…

-Είπατε ψέματα ή αλήθεια στον δημοσιογράφο;

-Ψέματα!

Όλα πταίσματα μπροστά στο βασανιστικό ερώτημα ποια είναι η αλήθεια πίσω από τους θανάτους των τριών παιδιών στην Πάτρα με το δικαστήριο σήμερα να την κηρύσσει ομόφωνα ένοχη για την δολοφονία του πρώτου παιδιού με τη δίκη για τα άλλα δύο να βρίσκεται σε εξέλιξη.         

                

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button