ΕνημέρωσηΟικονομία

Οριακά κέρδη στο Γενικό Δείκτη με οδηγό Alpha Bank και Πειραιώς – Πτωτικά τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη – Galaksias Portal News

Σε ένα μάλλον νευρικό κλίμα διεθνώς, μετά την στάση που φαίνεται να κρατά η Fed αναφορικά με τον χρόνο έναρξης στην μείωση των επιτοκίων, το ελληνικό χρηματιστήριο και ο Γενικός Δείκτης φαίνεται να αντέχει και κινείται από το κλείσιμο χθες Τετάρτη (31.1.2024) με εναλλαγές προσήμου.

Συγκεκριμένα ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών διαμορφώνεται στις 1.368,23 μονάδες με άνοδο 0,06% και τον τζίρο στα 31 εκατ. ευρώ. Ο τραπεζικός δείκτης μετά την ισχυρή άνοδο και τις αρχικές σημερινές πιέσεις βρίσκεται εκ νέου σε θετικό έδαφος με άνοδο 0,34%, στις 1.186,20 μονάδες, ο FTSE σημειώνει άνοδο 0,22% στις 3.333,37 μονάδες, όπως και η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM που βρίσκεται στις 2.312,06 μονάδες με κέρδη 0,10%.

Με την IPO του Ελ. Βενιζέλος να οδεύει προς ολοκλήρωση, σήμερα είναι η τελευταία ημέρα οι αγοραστές χτες έδειξαν να λειτουργούν απαλλαγμένοι από τις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας που είχε η διαδικασία, κυρίως για τους θεσμικούς, δίνοντας ώθηση στην αγορά προκειμένου να κλείσει ισχυρά ακόμα έναν θετικό μήνα.

Η σημερινή κίνηση που θα ακολουθήσει η Λεωφόρος Αθηνών έχει ένα παραπάνω ενδιαφέρον καθώς οι αγορές σε Ευρώπη και ΗΠΑ δέχονται πιέσεις αφότου χτες ο διοικητής της Fed περιόρισε τις προσδοκίες για μία μείωση επιτοκίων άμεσα, τον Μάρτιο, οδηγώντας σε σημαντικές απώλειες την Wall Street.

Στις συναλλαγές, μετά το άλμα χτες οι τράπεζες κινούνται κατά βάση ελαφρώς διορθωτικά, με την Εθνική να χάνει 1,14%, την Alpha να ενισχύεται εκ νέου 1,45%, την μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς να κερδίζει 1,27%, ενώ σε θετικό έδαφος είναι επίσης η Eurobank με κέρδη 0,73%.

Η ΔΕΗ με τζίρο άνω των 2 εκατ. ήδη από το πρώτο μισάωρο υποχωρεί ελαφρώς κατά 0,3%, ο

Στο διεθνές πεδίο ήπια πτωτικές τάσεις εμφανίζουν οι δείκτες στην Ευρώπη, με τον DAX χάνει 0,26%, ο  CAC 40 υποχωρεί 0,58%, οριακές απώλειες για τον FTSE 100 με 0,1% και τον πανευρωπαϊκό Stoxx 50 να χάνει 0,27%. Αντίθετα, ανοδική φορά έχουν τα futures στις ΗΠΑ μετά τις χθεσινές σημαντικές απώλειες.

Στην αγορά ομολόγων οι αγοραστές έχουν και σήμερα το προβάδισμα με την απόδοση του 10ετούς ΗΠΑ να υποχωρεί στο 3,944%, του 2ετούς στο 4,215%, ενώ το ελληνικό 10ετές κινείται στο 3,22%.

Τέλος κέρδη παρουσιάζει το πετρέλαιο με το Brent να είναι στα 81,25 δολάρια το βαρέλι με άνοδο 0,82%.

To άρθρο Χρηματιστήριο Αθηνών: Οριακά κέρδη στο Γενικό Δείκτη με οδηγό Alpha Bank και Πειραιώς – Πτωτικά τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button