Τρόπος Ζωής

Παίρνουν τον παιδίατρο από το Νοσοκομείο Βόλου και τον πάνε στη…Λαμία!

Από το Νοσοκομείο Βόλου στη Λαμία θα βρεθεί παιδίατρος για να καλυφθούν κενά ιατρικού προσωπικού. Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους η Νοσοκομειακοί Γιατροί Μαγνησίας «Για ακόμη μια φορά το τραγικά υποστελεχωμένο Νοσοκομείο Βόλου με ποσοστό κάλυψης μονίμων θέσεων ιατρικού προσωπικού με βάση τον ούτως ή άλλως ξεπερασμένο οργανισμό να κυμαίνεται στο 50%, καλείται μέσω των γνωστών πρακτικών «εντέλλεσθε» να καλύψει τα όντως επιτακτικά κενά ιατρικού προσωπικού σε όμορα Νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με πρόσφατη διαταγή της 5ης ΥΠΕ καλείται η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου να καλύψει τις ανάγκες της αντίστοιχης του Νοσοκομείου Λαμίας που σταδιακά και χωρίς όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να έχει ληφθεί κάποιο μέτρο αποφυγής του απευκταίου εχει ξεμείνει χωρίς κανέναν Ειδικευμένο Παιδίατρο.

Η Παιδιατρική κλινική του Νοσοκομείου Βόλου ούσα η μοναδική Δημόσια Δομή στο είδος της στο Νομό Μαγνησίας εδώ και πολλά χρόνια και με τις συνεχείς προσπάθειες του ιατρικού και λοιπού προσωπικού της επιτελεί ένα τεράστιο έργο στον πολύ ευαίσθητο αυτόν τομέα της Δημόσιας Υγείας, το οποίο και απολαμβάνει της εκτίμησης και εμπιστοσύνης της τοπικής κοινωνίας.

Συγκεκριμένα:
Πέραν της συνεχούς 24ωρης λειτουργίας της κλινικής και της κάλυψης του παιδιατρικού ΤΕΠ, το συγκεκριμένο τμήμα τα τελευταία χρόνια πρωτοπορεί έχοντας καθιερώσει και λειτουργώντας σε τακτική βάση πέραν του τακτικού εξωτερικού ιατρείου και άλλα εξειδικευμένα τα εξής:

Παιδοπνευμονολογικό, Νεογνολογικό και Παιδιατρικών Λοιμώξεων προσφέροντας με αυτόν τον τρόπο πρωτοπόρες και πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες στον παιδιατρικό πληθυσμό του Νομού Μαγνησίας.
Η παραπάνω απόφαση της 5ης ΥΠΕ θα διαταράξει σε μεγάλο βαθμό την εύρυθμη λειτουργία του συγκεκριμένου τμήματος με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον πληθυσμό που εξυπηρετεί και για τα στελέχη του.

Το Νοσοκομείο Βόλου θα πρέπει επιτέλους να πάψει να αποτελεί το μόνιμο αιμοδότη σε ανθρώπινο δυναμικό των χρόνιων παθογενειών και των ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό των Νοσοκομείων της 5ης ΥΠΕ.
Υπενθυμίζουμε πως παρόμοιες πρακτικές έχουν δυστυχώς επιστρατευθεί και για άλλες ιατρικές ειδικότητες όπως: Αναισθησιολόγους, Νεφρολόγους, Παθολόγους- Ογκολόγους για κάλυψη ελλείψεων του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Δηλώνουμε για ακόμη μια φορά την αγωνία μας για την επιβίωση του ΕΣΥ και την αδήριτη ανάγκη για μόνιμες προσλήψεις για όλες τις προβλεπόμενες θέσεις.

Φυσικά δεν μιλάμε για μία παροδική και έκτακτη ανάγκη. Ο συνεχής ξεριζωμός των ιατρών, οι οποίοι καλούνται να καλύψουν τη διοικητική αστοχία άλλων, οδηγεί απλά στην απαξίωση του δημόσιου νοσοκομείου και στην τελική αποψίλωση του. Αλήθεια πόσοι ιατροί έχουν εγκαταλείψει (με παραίτηση, μετακίνηση, κλπ) το νοσοκομείο του Βόλου και το νοσοκομείο της Λαμίας την τελευταία τριετία; Αποφασίσατε τελικά να οδηγήσετε σε μαρασμό και το νοσοκομείο του Βόλου;».

Πηγή: magnesianews.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger