ΕνημέρωσηΤεχνολογία

«Πέτυχα τον στόχο της τετραετίας, πρώτη φορά είχα… σωματική επαφή με το μετάλλιο» – Galaksias Portal News

Χαρούμενος και ανακουφισμένος από το άγχος, αφού πέτυχε τον βασικό του στόχο, δηλαδή την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, ήταν ο Άλκης Κυνηγάκης, μετά τη 13η θέση στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα.

«Πέτυχα τον αρχικό μου στόχο, που ήταν η πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη κούρσα, πολύ απαιτητική για μένα να τα καταφέρω, καθώς το σώμα μου θέλει περισσότερο χρόνο να “μαλακώσει”, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος που θα είμαι για δεύτερη συνεχή φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ήταν ο στόχος της τετραετίας, κακά τα ψέματα», δήλωσε ο Έλληνας πρωταθλητής μετά τον αγώνα του, στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως εξήγησε, «έπεσε άρα πολύ ξύλο στη διάρκεια της κούρσας. Στους τελευταίους γύρους βρέθηκα στις πρώτες θέσεις, μετά έπεσα λίγο και εκεί ήταν πλέον και παιχνίδι μυαλού να παραμείνω. Στον τελευταίο γύρο προσπάθησα να διεκδικήσω και το κάτι παραπάνω, δυστυχώς δεν ήρθε».

Παρότι η 13η θέση είναι μακριά από την έκτη που κατέλαβε στην αντίστοιχη περσινή διοργάνωση της Φουκουόκα ή την πέμπτη στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η αλήθεια είναι ότι αυτή τη φορά ο Κυνηγάκης έφτασε πιο κοντά από ποτέ σε ένα μετάλλιο, καθώς τερμάτισε μόλις 5,5 δευτερόλεπτα πίσω από τον τρίτο. «Πρώτη φορά ήρθα τόσο κοντά να διεκδικήσω μετάλλιο σε μία πολύ μεγάλη διοργάνωση. Σίγουρα η 5η θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν κοντά στη διάκριση, αλλά τώρα ήταν ακόμα πιο κοντά, είχα σωματική επαφή με το μετάλλιο», τόνισε, χαρακτηρίζοντας καλό δείγμα την εμφάνισή του στη Ντόχα.

Ο Έλληνας κολυμβητής πέρασε ένα δύσκολο διάστημα μετά το Τόκιο, αλλά πλέον όλα αυτά μοιάζουν μακρινά. «Τα τελευταία 2,5-3 χρόνια ήμουν στα πάνω και στα κάτω μου. Τους τελευταίους 2,5 μήνες νιώθω πολύ καλά με τη προετοιμασία που κάνω με τον Σπύρο Γιαννιώτη και όλα πηγαίνουν μια χαρά», επισήμανε ο Κυνηγάκης, που πλέον θα προετοιμαστεί απερίσπαστος για το Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί του θα είναι φυσικά και ο Σπύρος Γιαννιώτης, που έζησε σήμερα απ΄έξω έναν αγώνα σαν κι αυτούς που τον μετέτρεψαν σε θρύλο του open water. «Είχα πει ότι πιο δύσκολο είναι να είσαι μέσα στο νερό. Στον τελευταίο γύρο, ήθελα να είμαι μέσα. Είναι κάτι που δεν μπορείς να το διαχειριστείς. Τα τελευταία 200 μέτρα δεν είναι στα χέρια σου, είναι στα χέρια του αθλητή. Είναι ανατριχίλα. Αυτό είπα και στον Βαγγέλη Κοζομπόλη, τον οποίο θέλω να ευχαριστήσω, καθώς με έχει βοηθήσει πολύ αυτούς τους μήνες. Και στην προπονητική, καθώς τον Αλκη Κυνηγάκη τον γνωρίζει πολύ καλά και τον μεγάλωσε κολυμβητικά, αλλά και για τον τρόπο που χειριστήκαμε προπονητικά τους τελευταίους μήνες. Και σήμερα στον τελευταίο γύρο μιλούσα με τον Βαγγέλη, και τον ευχαριστώ πολύ», δήλωσε ο δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής των 10χλμ. Και «ασημένιος» Ολυμπιονίκης του Ρίο.

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της ΚΟΕ, ο Γιαννιώτης ανέφερε: «Η αλήθεια είναι πως ζήσαμε μία πολύ δύσκολη κούρσα. Ναι μεν είμαστε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά όλοι σήμερα κυνηγούσαν τις θέσεις που οδηγούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες, Η πρόκριση για τον κάθε αθλητή ήταν σαν το προσωπικό του χρυσό μετάλλιο. Έτσι είναι και για εμάς. Η κούρσα επαναλαμβάνω ήταν πολύ δύσκολη. Με έντονες καιρικές συνθήκες, τον κόντρα άνεμο που δυσκόλεψε πάρα πολύ την κατάσταση. Στα τελευταία 500 μέτρα κρίθηκαν οι θέσεις. Είμαι πολύ χαρούμενος για την πρόκριση του Αλκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετράω πλέον πέντε παρουσίες σε Ολυμπιακούς ως αθλητής και πλέον θα πάω για τη δεύτερη σε άλλο πόστο. Είναι μια τρομερή εμπειρία. Πιστεύω πάρα πολύ στον Αλκη και στις ικανότητές του. Θα δουλέψουμε πάρα πολύ στα δυνατά αλλά και στα αδύνατα σημεία του για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που πιστεύω πως θα είναι ακόμα καλύτερο από τους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Στον αγώνα συμμετείχε και ο Αστέριος Δαλδόγιαννης, ο οποίος δεν κατάφερε να εμφανιστεί ανταγωνιστικός και έμεινε στην 43η θέση. «Για μένα δεν πήγαν τα πράγματα όπως τα ήθελα. Το αποτέλεσμα δεν ήταν αυτό που επιζητούσα, αλλά έτσι είναι ο αθλητισμός, με τις καλές και τις κακές στιγμές. Υπήρχε σωματική επαφή, αλλά αυτό γίνεται σε κάθε αγώνα. Δεν διαχειρίστηκα καλά τη κούρσα και εκεί τέλειωσαν όλα», δήλωσε ο αθλητής του ΠΑΟΚ, που δεν παρέλειψε να εκφράσει τα συγχαρητήριά του στον Κυνηγάκη, λέγοντας ότι «είμαστε πολύ περήφανοι για αυτόν και για την πρόκριση που πέτυχε. Είναι κάτι που το περίμενα. Εύχομαι τα καλύτερα στο Παρίσι, εύχομαι να κατακτήσει μετάλλιο. Είναι στις δυνατότητές του».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button