Κόσμος

Ρουκέτες και από Λίβανο, Ιράκ και Υεμένη κατά του Ισραήλ – Galaksias.com

Επικίνδυνα κλιμακώνεται η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Η λιβανική παράταξη Χεζμπολάχ ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτόξευσε νέα ομοβροντία ρουκετών, για δεύτερη φορά μέσα σε μερικές ώρες, εναντίον ισραηλινών θέσεων στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν, με την πρώτη να εξαπολύεται ενώ βρισκόταν παράλληλα σε εξέλιξη άνευ προηγουμένου επίθεση του Ιράν εναντίον του Ισραήλ με drones και πυραύλους.

Στην ανακοίνωσή της, η Χεζμπολάχ, παράταξη προσκείμενη στο Ιράν που εμπλέκεται σε εχθροπραξίες με τον ισραηλινό στρατό καθημερινά τους τελευταίους έξι και πλέον μήνες, από την επομένη του ξεσπάσματος του πολέμου Ισραήλ/Χαμάς την 7η Οκτωβρίου, διευκρίνισε πως εκτόξευσε «δεκάδες ρουκέτες τύπου Κατιούσα» εναντίον τριών ισραηλινών θέσεων στα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν.

Την ίδια ώρα, σε τηλεοπτική ενημέρωση, ο εκπρόσωπος των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι χαρακτήρισε «πολύ σοβαρές» τις ενέργειες του Ιράν και δήλωσε ότι «ωθούν την περιοχή προς την κλιμάκωση». Είπε επίσης ότι ορισμένες από τις εκτοξεύσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν από το Ιράκ και την Υεμένη.

Αναχαιτίστηκαν το 99% των 300 πυραύλων

Ο Ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως το Ιράν εξαπέλυσε στη διάρκεια της νύχτας περισσότερα από 300 μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους εναντίον του Ισραήλ, το 99% των οποίων καταρρίφθηκαν, προσθέτοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις παραμένουν πλήρως λειτουργικές και συζητούν επιλογές για τη συνέχεια.

Νωρίτερα, οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι εξαπέλυσαν δεκάδες drones και πυραύλους με στόχο συγκεκριμένα σημεία στο Ισραήλ, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν.

Δεκάδες εκτοξεύσεις πυραύλων εδάφους-εδάφους από το Ιράν εντοπίστηκαν να πλησιάζουν το ισραηλινό έδαφος. Η Συστοιχία Εναέριας Άμυνας του IDF αναχαίτισε επιτυχώς τις περισσότερες εκτοξεύσεις χρησιμοποιώντας το σύστημα εναέριας άμυνας Arrow, μαζί με τους στρατηγικούς συμμάχους του Ισραήλ, πριν οι εκτοξεύσεις περάσουν στο ισραηλινό έδαφος Εντοπίστηκε ένας μικρός αριθμός χτυπημάτων, συμπεριλαμβανομένης της βάσης του στρατού στο νότιο Ισραήλ, όπου προκλήθηκαν μικρές ζημιές σε υποδομές.

Το υπουργείο Εξωτερικών του Ιράν, δήλωσε ότι η επίθεση έγινε ως αντίποινα για το φονικό ισραηλινό πλήγμα εναντίον της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button