ΑθλητικάΕνημέρωση

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών για το σκοτεινό του παρελθόν και σενάρια τοκογλυφίας πίσω από την εκτέλεση του Χρήστου Γιαλιά

Το παζλ της εν ψυχρώ δολοφονίας του στη Μάνδρα προσπαθεί να συνθέσει η ΕΛ.ΑΣ., εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα από την εμπλοκή του θύματος σε διάφορες ποινικές υποθέσεις τα προηγούμενα χρόνια.

Ο τρόπος που έδρασαν οι δολοφόνοι μαρτυρά ότι κάποιοι είχαν προηγούμενα με τον Χρήστο Γιαλιά και υπέγραψαν το συμβόλαιο θανάτου, επίσης οι δράστες από τις κινήσεις τους φανερώνουν ότι είναι επαγγελματίες εκτελεστές αφού έκαψαν το θύμα μέσα στο αυτοκίνητό του, το καλάσνικοφ με το οποίο τον εκτέλεσαν, αλλά και την «κλεμμένη» μοτοσικλέτα με την οποία διέφυγαν και εντοπίστηκε σε ερημική τοποθεσία στην Πάχη Μεγάρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στη «Ζούγκλα» υποστήριξε ότι το θύμα «είχε σκοτεινό παρελθόν και ως εκ τούτου είχε αποκτήσει πολλούς εχθρούς και η δολοφονία του παραπέμπει σε υπόθεση της νύχτας». Παράλληλα, οι δολοφόνοι φαίνεται ότι τον παρακολουθούσαν αρκετές ημέρες και έτσι γνώριζαν ότι το βράδυ της εκτέλεσης δεν θα είχε μαζί του την ασφάλειά του.

Ακόμη ο κ. Καλλιακμάνης πρόσθεσε ότι «οι Αρχές αυτή τη στιγμή ψάχνουν υλικό από κάμερες ασφαλείας προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες της δολοφονίας».

Όμως, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής δίνει και μια άλλη διάσταση στη δολοφονία, αφού επισημαίνει ότι «οι Αρχές ερευνούν το σενάριο της τοκογλυφίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η δολοφονία της πρώην συζύγου του 

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2018 είχε δολοφονηθεί η πρώην σύζυγος του επιχειρηματία. Το όνομα της δολοφονημένης πρώην συζύγου ήταν Φρίντα Καρζή και η σορός της είχε βρεθεί στα σκαλοπάτια του σπιτιού της στη Μάνδρα.

Σε ερώτηση της «Ζούγκλας» για το ενδεχόμενο να ανοίξει εκ νέου ο φάκελος της υπόθεσης της δολοφονίας της πρώην συζύγου του επιχειρηματία, ο κ. Καλλιακμάνης υποστήριξε ότι «ήταν μια περίεργη υπόθεση ληστείας. Η γυναίκα είχε βρεθεί στην αυλή του σπιτιού της όταν επέστρεφε από το καζίνο Λουτρακίου. Οι δολοφόνοι της είχαν πάρει την τσάντα της και οι Αρχές είχαν καταλήξει στο σενάριο της ληστείας. Όμως αν επιβεβαιωθεί η εμπλοκή του επιχειρηματία σε υπόθεση τοκογλυφίας, η υπόθεση θα πρέπει να εξεταστεί εκ νέου».

Το χρονικό της δολοφονίας του Χρήστου Γιαλιά

Το απανθρακωμένο πτώμα του επιχειρηματία, το οποίο έχει πυροβοληθεί, εντοπίστηκε λίγο μετά τις 19:00 της Τετάρτης στη Μάνδρα Αττικής.

Είχαν προηγηθεί δύο τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση, τα οποία οδήγησαν την αστυνομία στο σημείο που βρέθηκε η σορός.  Στο πρώτο τηλεφώνημα αναφέρθηκαν πυροβολισμοί, ενώ στο δεύτερο φωτιά. Έκτοτε η ΕΛ.ΑΣ. έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι φέρεται να διέφυγαν με μηχανή.

Μέσα στο καιόμενο όχημα εντοπίστηκε και το καλάσνικοφ της δολοφονίας

Το πυρπολημένο όχημα βρέθηκε στην οδό της Αγίας Αικατερίνης, όπου έσπευσαν πυροσβεστικές δυνάμεις για να σβήσουν τη φωτιά.

Παρανάλωμα του πυρός έχει γίνει το αυτοκίνητο του Χρήστου Γιαλιά

Σημειώνεται ότι εντός του καμένου οχήματος η αστυνομία εντόπισε ένα καλάσνικοφ.

Ο Χρήστος Γιαλιάς δραστηριοποιούνταν επίσης στον χώρο των φορτοεκφορτώσεων. Ήταν ιδιοκτήτης των πασίγνωστων και διεθνώς αναγνωρισμένων εταιρειών «ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ», «G&G,» «G-EXPRESS», και «BELLA GRECO», καθώς και εστιατορίου στα Μελίσσια που φημίζεται για τα κρεατικά του.

Είχε απασχολήσει στο παρελθόν τις διωκτικές αρχές διότι είχε εμπλακεί το όνομά του σε λαθρεμπόριο όπλων, μεταξύ των οποίων και καλάσνικοφ.

Ποιοι υπέγραψαν το συμβόλαιο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά

«Δεν με άκουσες, γιατί;». Με αυτήν τη φράση που ακούστηκε στην ερημική τοποθεσία της Μάνδρας την ώρα που το αυτοκίνητο του Χρήστου Γιαλιά καιγόταν ολοσχερώς από κάποιο συγγενικό του πρόσωπο, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα ξεκινήσουν τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 59χρονου επιχειρηματία.

Τι μπορεί να κρύβεται πίσω από αυτά τα λόγια; Τι αγνόησε ο 59χρονος που ίσως να ήταν η αιτία για να κοπεί το νήμα της ζωής του με τέτοιο τρόπο; Οι δράστες ήθελαν να είναι απόλυτα σίγουροι ότι θα πέθαινε και δεν σταμάτησαν στο «γάζωμα» με το φονικό καλάσνικοφ, αλλά έβαλαν και φωτιά στο αυτοκίνητο του επιχειρηματία. Αποτέλεσμα, ενώ αιμορραγούσε από τον καταιγισμό σφαιρών που είχε δεχτεί, ταυτόχρονα να καίγεται μαζί με τα όποια στοιχεία είχαν αφήσει πίσω τους οι εκτελεστές.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών θα περιμένουν τα αποτελέσματα από την εξέταση του καλάσνικοφ που βρέθηκε μέσα στο αυτοκίνητο, αν και οι φλόγες, αλλά και το νερό που έριξε η Πυροσβεστική Υπηρεσία είναι πολύ πιθανό να μην έχουν αφήσει πίσω τους κανένα στοιχείο.

Επόμενος στόχος για τους αστυνομικούς θα είναι να επιβεβαιώσουν με κάποιον τρόπο την αρχική πληροφορία που έλεγε ότι οι δράστες, μετά την πράξη τους, διέφυγαν με μια μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού. Θα αναζητήσουν την ύπαρξη και τα χαρακτηριστικά της από τις λιγοστές κάμερες που υπάρχουν στο σημείο, όπου στήθηκε η ενέδρα θανάτου.

Οι δράστες της δολοφονίας έβαλαν φωτιά στο όχημα

Μετά το αρχικό σοκ της οικογένειας και των συνεργατών του, οι αστυνομικοί θα θελήσουν να μιλήσουν μαζί τους ώστε να μάθουν αν ο Χρήστος Γιαλιάς τους είχε εκμυστηρευτεί κάποιον φόβο ή ανησυχία του αλλά και πώς οι δράστες θα μπορούσαν να γνωρίζουν το δρομολόγιο του θύματος και να είναι τόσο σίγουροι ότι θα πήγαινε από το γραφείο του στο σπίτι του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα διέθετε και προσωπική φρουρά για το σπίτι του αλλά χθες βράδυ δεν είχε μαζί του κανέναν που θα μπορούσε να τον βοηθήσει ή να αποτρέψει την επίθεση σε βάρος του, κάτι που φαίνεται ότι ο εμπνευστής του δολοφονικού σχεδίου το γνώριζε. Ο 59χρονος ήταν ένας πολύ δραστήριος επιχειρηματίας και τα τελευταία χρόνια είχε ασχοληθεί με την κτηνοτροφία και δημιούργησε τη δική του φάρμα αλλά και πέντε υπεραγορές κρεάτων στη Mάνδρα, τη Γλυφάδα, το Αιγάλεω και τα Μελίσσια.

Το ερώτημα λοιπόν που βασανίζει από χθες το βράδυ τους αξιωματικούς της Ασφάλειας είναι αν ο 59χρονος επιχειρηματίας είχε κάποιο ανοιχτό μέτωπο και ο ηθικός αυτουργός πήρε την απόφαση να τον βγάλει από τη μέση και μάλιστα έχοντας αυτόν τον φρικτό θάνατο… Πρώτα με καλάσνικοφ και στη συνέχεια με τη φωτιά.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button