Επικαιρότητα

Τουλάχιστον 15 νεκροί και 8 τραυματίες (vid) – Galaksias.com

Φέρεται να προκλήθηκε από εργασίες ανακαίνισης – Εντάλματα σύλληψης για 5 άτομα

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ισόγειο ενός 16ώροφου κτιρίου στο Σισλί της Κωνσταντινούπολης με αποτέλεσμα 15 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και 8 να τραυματιστούν, επτά από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί, πυροσβέστες και ιατρικές ομάδες.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση της Κωνσταντινούπολης, αναφέρεται ότι η πυρκαγιά πιστεύεται ότι προκλήθηκε από εργασίες ανακαίνισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε έκρηξη στη σκηνή του νυχτερινού κέντρου με την ονομασία Masquerade, που βρίσκεται στο ισόγειο του 16ώροφου κτιρίου, το οποίο ήταν κλειστό για το Ραμαζάνι, καθώς ανακαινιζόταν. Μετά την έκρηξη ξέσπασε φωτιά στο νυχτερινό κέντρο. Καθώς η φωτιά «φούντωνε», το κλαμπ και το κτίριο γέμισαν καπνό. Εκείνη τη στιγμή, όσοι βρίσκονταν στο κλαμπ και στο κτίριο εγκλωβίστηκαν.

Επί τόπου, σύμφωνα με το protothema.gr, βρέθηκε ο δήμαρχος Κωνσντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, που επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων. Ο ίδιος είπε ότι δεν είχε κατατεθεί καμία αίτηση για άδεια οικοδομής ή ανακαίνισης. «Είναι δύο ορόφους κάτω, οπότε (σ.σ ο χώρος) δεν είναι ορατός. Δεν υπήρξε καταγγελία. Έγινε μια παράνομη παρέμβαση» τόνισε.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επικοινώνησε με τον υπουργό Εσωτερικών Αλί Γερλίκαγια και ενημερώθηκε για το περιστατικό. Ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι το νυχτερινό κέντρο είχε άδεια λειτουργίας από το 1987 και την ανανέωσε το 2018.

Παράλληλα, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Δικαιοσύνης, έχει ανατεθεί σε 3 εισαγγελείς να ερευνήσουν τα αίτια που οδήγησαν στην τραγωδία, ενώ εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 5 άτομα.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button