Κόσμος

Ρεκόρ φυλακισμένων στη Γαλλία – Ξεπέρασαν τους 76.000 – Galaksias.com

Ο αριθμός των φυλακισμένων στη Γαλλία ξεπέρασε την 1η Φεβρουαρίου κάθε προηγούμενο ρεκόρ, αφού ανήλθε σε 76.258. Σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα ήταν 3.964 περισσότεροι, καταγράφοντας αύξηση 5,5% σε ετήσια βάση. 

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα Πέμπτη (29/2) στη δημοσιότητα το γαλλικό υπουργείο Δικαιοσύνης, την 1η Φεβρουαρίου οι γαλλικές φυλακές είχαν αθροιστικά τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν 61.737 κρατούμενους, και ως εκ τούτου το ποσοστό πληρότητας ανερχόταν στο 123,5%.

Ειδικότερα, σε κέντρα κράτησης με καταδικασμένους για πταίσματα ή προφυλακιστέους εν αναμονή της δίκης τους, το ποσοστό πληρότητας ήταν 147,7%.

Σε ορισμένα σωφρονιστικά καταστήματα η πληρότητα κυμαινόταν ακόμη και γύρω στο 200%. Λόγω του συνωστισμού 3.059 κρατούμενοι υποχρεώνονταν να κοιμούνται σε στρώμα στο πάτωμα, αριθμός αυξημένος κατά 50,2% σε σύγκριση με πέρυσι.

Το ζήτημα είχε οδηγήσει τον περασμένο Ιούλιο σε καταδίκη της Γαλλίας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Με στόχο την αποσυμφόρηση των φυλακών, η κυβέρνηση Μακρόν σχεδιάζει να αυξήσει κατά 15.000 τη χωρητικότητα των σωφρονιστικών καταστημάτων της Γαλλίας έως το 2027.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button