Κόσμος

Η Βουλή των Αντιπροσώπων επισπεύδει την ψηφοφορία επί νομοσχεδίου για την υποστήριξη του Ισραήλ – Galaksias.com

Η Βουλή των Αντιπροσώπων θα φέρει προς εξέταση την ερχόμενη εβδομάδα νομοσχέδιο με το οποίο θα υποστηριχθεί το Ισραήλ και θα καθίσταται υπεύθυνο το Ιράν για την επίθεση που εξαπέλυσε, δήλωσε ο Στιβ Σκαλίς, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ρεπουμπλικάνων.

«Η Βουλή των Αντιπροσώπων στέκεται σθεναρά στο πλευρό του Ισραήλ και πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για αυτήν την απρόκλητη επίθεση (του Ιράν)», αναφέρει σε δήλωσή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικοινώνησε με το γραφείο του Σκαλίς, ζητώντας να διευκρινιστεί σε ποιο νομοσχέδιο αναφερόταν. Εάν δηλαδή πρόκειται για νομοσχέδιο που αφορά αποκλειστικά βοήθεια προς το Ισραήλ ή για εκείνο συνολικού ύψους των 95 δισεκ. δολαρίων που περιλαμβάνει βοήθεια ύψους 14 δισεκ. για το Ισραήλ, καθώς και επιπλέον 60 δισεκ. δολάρια για την Ουκρανία, υποστήριξη της Ταϊβάν και ανθρωπιστική βοήθεια.

Το πακέτο αυτό εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία στη Γερουσία τον Φεβρουάριο, αλλά μπλοκαρίστηκε στην ελεγχόμενη από τους Ρεπουμπλικάνους Βουλή των Αντιπροσώπων. Βασικότερος λόγος είναι η αντίθεση των Ρεπουμπλικάνων σε περαιτέρω χρηματοδότηση για την Ουκρανία. Αρνητική όμως είναι επίσης η στάση ορισμένων αριστερών Δημοκρατικών, οι οποίοι αντιτίθενται σε περαιτέρω ενίσχυση του Ισραήλ την ώρα που συνεχίζονται οι ισραηλινές στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας – με απολογισμό περισσότερους από 33.000 νεκρούς, στην πλειονότητά τους αμάχους, σύμφωνα με απολογισμό της Χαμάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button