ΑθλητικάΕνημέρωση

«Η UEFA θα αποβάλει τη Φενέρμπαχτσε εάν επιλέξει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα» γράφει η Fanatic – Galaksias Portal News

Το ρεπορτάζ της Fanatic αναφέρεται στις επιπτώσεις που μπορεί να έχει για τη Φενέρμπαχτσε από την UEFA, στην περίπτωση που αποφασίσει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα στην Τουρκία, μετά το επεισοδιακό ματς που είχε στην έδρα της Τράμπζονσπορ και το απίστευτο περιστατικό βίας μεταξύ οπαδών των γηπεδούχων και ποδοσφαιριστών των φιλοξενούμενων.

Τα Μέσα στην Τουρκία δεν έχουν σταματήσει να αναφέρονται στα μεγάλης έκτασης επεισόδια που έγιναν στο Τράμπζονσπορ – Φενέρμπαχτσε, με οπαδούς των γηπεδούχων και ποδοσφαιριστές των φιλοξενούμενων να παίζουν ξύλο εντός αγωνιστικού χώρου, βάζοντας στο… κάδρο την UEFA.

Όπως διατυπώθηκε και διά στόματος του προέδρου της Φενέρμπαχτσε, Αλί Κοτς, στην ομάδα υπάρχουν σκέψεις αποχώρηση από τη Super Lig -και να πάει σε χαμηλότερη κατηγορία- σε περίπτωση που οι ποδοσφαιριστές της τιμωρηθούν για τα επεισόδια.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα παρθεί στις αρχές Απριλίου, σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, λίγες ημέρες πριν τα ματς της ομάδας με τον Ολυμπιακό, για τα προημιτελικά του Europa Conference League.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Fanatik, σε περίπτωση που η Φενέρμπαχτσε πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση, θα δεχθεί την τιμωρία της UEFA! Σε αυτό το “σενάριο” η UEFA αναμένεται να τιμωρήσει με αποκλεισμό τα “καναρίνια” από τις διοργανώσεις της για τα επόμενα χρόνια.

Η “Fanatik” ρώτησε τον αθλητικό δικηγόρο, Άνιλ Ντίνσερ για την πιθανή αποχώρηση της Φενέρμπαχτσε από το πρωτάθλημα, με τον τελευταίο να δηλώνει: “Υπάρχει δέσμευση που υπογράφεται από την Τουρκική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία προς τους συλλόγους στην αρχή κάθε σεζόν. Σύμφωνα με τη σχετική δέσμευση, οι σύλλογοι υποχρεούνται να συμμορφώνονται με τους κανονισμούς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας”.

Μάλιστα, το δημοσίευμα σημειώνει πως η Ομοσπονδία της Τουρκίας θα πρέπει να ενημερώσει την UEFA και κατόπιν η Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία θα πρέπει να αποβάλει την ομάδα από τις διοργανώσεις της. Σε αυτή την περίπτωση από το Conference League, όπου η τουρκική ομάδα έχει κληρωθεί με τον Ολυμπιακό για την προημιτελική φάση.

To άρθρο Ολυμπιακός: «Η UEFA θα αποβάλει τη Φενέρμπαχτσε εάν επιλέξει να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα» γράφει η Fanatic δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button