ΕνημέρωσηΠολιτική

Δεν μπορούν να γίνουν πριν περάσει ένας μήνας – Για Κούγκι μιλάει ο Σπρίτζης – Galaksias Portal News

Νέα τρικυμία στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς το Συνέδριο φέρνει νέες εκλογές καθώς ο νυν πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης λίγους μήνες μετά την εκλογή του, θα αναμετρηθεί και πάλι, αυτή τη φορά με την Όλγα Γεροβασίλη.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά την υποψηφιότητα για τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Όλγα Γεροβασίλη, ανέβηκε στο βήμα και πρότεινε οι εκλογές να γίνουν στις 10 Μαρτίου.

Μια πρόταση που μάλλον βρίσκει αντίθετους πολλούς στον ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την Όλγα Γεροβασίλη που σε συνάντηση με τους δημοσιογράφους που βρίσκονται στο Συνέδριο, τόνισε πως δεν μπορούν να γίνουν εκλογές προτού περάσει ένας μήνας.

Συγκεκριμένα η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε χαρακτηριστικά πως «οι εκλογές πρέπει να είναι στην προθεσμία που προβλέπονται όπως έγιναν και τις προηγούμενες εκλογές. Προφανώς όχι μέσω ίντερνετ».

Παράλληλα συμπλήρωσε πως η εκλογική διαδικασία θα πρέπει να κρατήσει τουλάχιστον ένα μήνα και θα πρέπει να είναι αντίστοιχη με την εκλογή του Αλέξη Τσίπρα και του Στέφανου Κασσελάκη. «Ό,τι έχουμε συναποφασίσει μέχρι σήμερα και έχει περάσει στο καταστατικό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης δήλωσε πως το συνέδριο δεν είναι καταστατικό, συνεπώς δεν μπορεί να αλλάξει την διαδικασία εκλογής, το διάστημα του ενός μήνα και ότι γίνεται με κάλπη.

Αναφορικά με την αναφορά του Στέφανου Κασσελάκη ότι θα παραμείνει στον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτήτως αποτελέσματος, απάντησε:« Έχω δώσει τη ζωή μου σε όλα αυτά, έχω πορεία, στάση, αρχές, συμπεριφορές. Για τα αυτονόητα δεν είμαι υποχρεωμένη να απαντήσω».

Για το σχόλιο του Νίκου Παππά ότι η ίδια πρέπει να έχει ξεχωριστή θέση δίπλα στον Στέφανο Κασσελάκη, είπε: «Έχω θέση, και σήμερα τη θέση που θέλω την διεκδικώ».

Στην ερώτηση για το αν θα υπάρξει μία πιθανή παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα στις εσωκομματικές εκλογές, η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε ότι δεν γνωρίζει κάτι σχετικό.

Σπίρτζης: Οι εκλογές για πρόεδρο να γίνουν όπως προβλέπει το Καταστατικό αλλιώς θα γίνει Κούγκι

Σκληρή προειδοποίηση απηύθυνε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά την ομιλία του στο βήμα του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ. «Οι εκλογές θα γίνουν σύμφωνα με το καταστατικό, αλλιώς θα γίνει Κούγκι», είπε χαρακτηριστικά.
Κάνοντας δηλώσεις στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε ότι «η εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής θα γίνει σύμφωνα με το Καταστατικό, δηλαδή σε ένα μήνα τουλάχιστον, και με διασφάλιση της διαφάνειας, του απαραβίαστου και της ταυτοπροσωπίας».

Ο ίδιος τόνισε ότι δεν είναι ενάντια στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, αλλά με απόλυτη διαφάνεια και με εξασφαλισμένο το αδιάβλητο των εκλογών, δηλαδή να εξασφαλιστεί το απαραβίαστο και η ταυτοπροσωπία.

«Να βάζει τους δικούς του να μαζεύουν υπογραφές για αναβολή και ο ίδιος να προκαλεί το μισό κόμμα τουλάχιστον, να το σχολιάσετε εσείς», κατέληξε ο κ. Σπίρτζης για τον Στέφανο Κασσελάκη, υπονοώντας ότι το «στρατόπεδο» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κινείται παράλληλα σε δύο γραμμές.

Σημείωσε πως δεν είναι αντίθετος με την υβριδική εκλογή που πρότεινε ο Στέφανος Κασσελάκης, αρκεί να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και να έχει εξασφαλιστεί το αδιάβλητο και η ταυτοπροσωπία. Από την άλλη προφανώς διαφώνησε με την πρόταση Κασσελάκη για εκλογές στις 10 Μαρτίου.

Η πρόταση Κασσελάκη για την ημερομηνία των εκλογών

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε εκλογές στις 10 Μαρτίου, αμέσως μετά το τέλος της ομιλίας της Όλγας Γεροβασίλη, ενώ καλωσόρισε την υποψηφιότητά της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά «καλωσορίζω την Όλγα Γεροβασίλη, προτείνω εκλογές στις 10 Μαρτίου» και συνέχισε: «δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι εγώ θα παραμείνω στο κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Δεσμεύομαι ενώπιον όλων σας ότι θα δουλέψω για το κόμμα ανεξαρτήτως αποτελέσματος, ανεξαρτήτως βουλευτικής καρέκλας. Δεσμεύομαι ότι την επομένη των εκλογών εφόσον κερδίσω θα προσκαλέσω συλλογικά και την αντιπρόεδρο της Βουλής και την όλη την ομάδα που θα την αγκαλιάσει να έρθει συλλογικά για να μπορέσουμε να φέρουμε τις καταστατικές αλλαγές που χρειαζόμαστε εις πέρας».

«Να ξέρουν όλοι στο τέλος της ημέρας η αλήθεια θα κερδίσει. Για να μπορέσει αυτή η αλήθεια, η δική μας αριστερή αλήθεια να κερδίσει απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη πρέπει να πάμε το γρηγορότερο δυνατόν σε εκλογές προέδρου στις 10 Μαρτίου και να πάμε υβριδικά για να έχουμε τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Αυτή είναι η εισήγησή μου προς το συνέδριο το οποίο θα αποφασίσει» κατέληξε.

 

 

To άρθρο Μύλος στον ΣΥΡΙΖΑ με την ημερομηνία των εκλογών! Γεροβασίλη: Δεν μπορούν να γίνουν πριν περάσει ένας μήνας – Για Κούγκι μιλάει ο Σπρίτζης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button