Κόσμος

Νεκροί σε τροχαίο 12 πρόσφυγες από τη Νιγηρία – Galaksias.com

Δώδεκα πρόσφυγες από τη Νιγηρία έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους έγκυος και τέσσερα βρέφη, και άλλοι 22 τραυματίστηκαν σε τροχαίο προχθές Πέμπτη κοντά στη Μαρουά, στον απώτερο βορρά του Καμερούν, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ο κυβερνήτης της περιφέρειας αυτής, ο Μπακαρί Μιντιουά.

Μικρό λεωφορείο που αναχώρησε από τη Μοκολό και πλησίαζε στη Μαρουά, τον προορισμό του, 80 χιλιόμετρα ανατολικά, ενεπλάκη στο δυστύχημα περί τις 19:00 όταν ένα από τα μπροστινά λάστιχα «έσκασε», σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που επικαλέστηκε η κρατική ραδιοφωνία και τηλεόραση CRTV.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 30 επιβάτες, όλοι «πρόσφυγες» με υπηκοότητα Νιγηρίας, διέμεναν στη Μιναουαό και μετακινούνταν προκειμένου «να λάβουν το μηνιαίο σιτηρέσιό τους», είπε ο κυβερνήτης στο CRTV. Το λεωφορείο ήταν «υπερφορτωμένο», η κατάστασή του κακή και τα ελαστικά «εντελώς φθαρμένα», εξήγησε.

Οι 22 τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείο στη Μαρουά.

Σε καταυλισμό στη Μιναουαό, περίπου 30 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία, ζουν πάνω από 76.000 πρόσφυγες, που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να σωθούν από τη βία των τζιχαντιστών, η οποία μαίνεται στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας τους από το 2009, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον 6.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους κάθε χρόνο στους δρόμους του Καμερούν, με άλλα λόγια ο δείκτης των θανάτων ανέρχεται σε 30 ανά 100.000 κατοίκους και συγκαταλέγεται στους υψηλότερους στην Αφρική, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα και τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα δεδομένα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), τα οποία είχαν δημοσιοποιηθεί το 2018.

Οι αριθμοί αυτοί είναι επταπλάσιοι από τους επίσημους όσον αφορά τη θνησιμότητα που αποδίδεται στα τροχαία. Σύμφωνα με στατιστικές που είχε δώσει αξιωματούχος του υπουργείου Μεταφορών και είχαν δημοσιευθεί σε εφημερίδα εθνικής κυκλοφορίας τον Ιούνιο του 2022, 963 άνθρωποι σκοτώθηκαν εξαιτίας τροχαίων το 2021.

Φωτογραφία: Cameroon Tribune

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button