Επικαιρότητα

Ήρθαν για δουλειά, δε βρήκαν και κοιμούνται στον δρόμο – Ζητούν βοήθεια για να βγάλουν εισιτήρια και να γυρίσουν πίσω – Galaksias.com

Εδώ και 10 μέρες έχουν βρει κατάλυμα στην πλατεία Ελευθερίας, περιμένοντας τον Ηρακλειώτη εργοδότη που τους κάλεσε για δουλειά… να έρθει να τους πάρει – Ζητούν τη βοήθεια του κόσμου, προκειμένου να αγοράσουν το εισιτήριο της επιστροφής για την Αθήνα

Τους κάλεσε Ηρακλειώτης για να τους προσφέρει δουλειά. Ήρθαν από την Αθήνα. Τον πήραν τηλέφωνο. Τους απάντησε την πρώτη φορά και τους είπε να πάνε στην πλατεία Ελευθερίας και θα περνούσε εκείνος από ’κει να τους πάρει. Αλλά δεν πέρασε ποτέ. Και στο μεταξύ έκλεισε και το τηλέφωνο. Και δεν τον βρήκαν ποτέ εδώ και 10 μέρες, με συνέπεια να κοιμούνται έξω στην πλατεία Ελευθερίας, ζητώντας τη βοήθεια του κόσμου για να συγκεντρώσουν τα χρήματα που χρειάζονται προκειμένου να βγάλουν εισιτήρια, να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν πίσω!

Την τραγική αυτή υπόθεση έφερε στο φως της δημοσιότητας το πρωί το neakriti.gr. Αμέσως μόλις διάβασε το ρεπορτάζ ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνάς Χατζηδάκης βρέθηκε στο πλευρό τους, ξεκινώντας κι εκείνος τις δικές του προσπάθειες, προκειμένου να τους βοηθήσει!

Η απίστευτη αυτή ιστορία βρίσκεται σε εξέλιξη εδώ και δέκα μέρες, με τον πρόεδρο της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” Μηνά Χατζηδάκη να στέλνει μέσω της εφημερίδας “Νέα Κρήτη” μήνυμα προς κάθε συνάνθρωπο που μπορεί και θέλει να βοηθήσει, να επικοινωνήσει με τον ίδιο στο κινητό τηλέφωνο 6989/473.598.

«Μόλις διάβασα στο neakriti.gr αυτήν την ιστορία, ήρθα εδώ στην πλατεία Ελευθερίας και βρήκα το ζευγάρι αυτό. Όπως με ενημέρωσαν, από την Αθήνα είχαν τηλεφωνικά βρει κάποιον εδώ στο Ηράκλειο. Τους είχε υποσχεθεί ότι θα τους δώσει διάφορες δουλειές. Κατέβηκαν λοιπόν και τον πήραν τηλέφωνο. Τους είπε ότι θα τους πάρει από την πλατεία Ελευθερίας, αλλά μετά έκλεισε το τηλέφωνο. Από την πρώτη μέρα, από τότε και μετά, το τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο. Στο μεταξύ, οι άνθρωποι ξέμειναν από λεφτά και κοιμούνται στην πλατεία Ελευθερίας εδώ και ένα δεκαήμερο», είπε στην εφημερίδα μας ο Μηνάς Χατζηδάκης, που εδώ και χρόνια αγωνίζεται με όλες του τις δυνάμεις για να βοηθήσει τους άστεγους συνανθρώπους μας, ως άστεγος που ήταν και ο ίδιος επί σειρά πολλών ετών.

Σύμφωνα με όσα μας είπε ο πρόεδρος της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης”, η γυναίκα του άτυχου ζευγαριού έχει επιδοθεί από την πρώτη μέρα σε αγωνιώδεις προσπάθειες να βρει χρήματα για τα δύο πολυπόθητα εισιτήρια, προκειμένου να ξαναμπούν στο καράβι και να γυρίσουν στην Αθήνα, στο σπίτι τους.

«Πηγαίνει στις εκκλησίες και ζητάει βοήθεια, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν βρει χρήματα. Δυστυχώς, είναι σε δραματική κατάσταση. Καλούμε όποιους μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν να επικοινωνήσουν μαζί μου», σύμφωνα με τον Μηνά Χατζηδάκη.

Ψάχνουν χώρο οι «Άστεγοι Κρήτης»

«Δεν έχει γίνει τίποτα εδώ και χρόνια»

Στο μεταξύ, η Ομάδα “Άστεγοι Κρήτης” δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα, παρά τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις από διάφορους φορείς του τόπου, να βρει κάπου έναν χώρο για να αποκτήσει τα δικά της γραφεία, ώστε μέσα από εκεί να μπορεί να προσφέρει τις πολύτιμες υπηρεσίες της σε όποιον άστεγο συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη τη βοήθεια της ομάδας.

«Έχουν “παγώσει” όλα. Τίποτα δεν έχει γίνει εδώ και χρόνια. Ψάχνουμε διαρκώς. Βοηθάμε όσο μπορούμε και χωρίς να βγαίνουμε στη δημοσιότητα. Από ’κει και πέρα όμως, δεν έχουμε κάποιο αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια», μας είπε ο Μηνάς Χατζηδάκης.

Ο ίδιος κατάφερε και βρήκε δουλειά, ενώ έχει ενοικιάσει και σπίτι. Όμως, συνεχίζει από τη θέση του προέδρου της Ομάδας “Άστεγοι Κρήτης” να αγωνίζεται όσο περισσότερο μπορεί για να βοηθήσει τον κάθε άστεγο συνάνθρωπό μας.

astegos

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button