Κόσμος

Παραλύουν από τον καύσωνα Ιταλία, Ρουμανία και Σερβία

Ένα νέο κύμα καύσωνα «παραλύει» τόσο τις βαλκανικές χώρες, όσο και τις χώρες του Νότου, με το θερμόμετρο να φτάνει τους 40 βαθμούς Κελσίου. 

Στην Σερβία, το Μετεωρολογικό Ινστιτούτο εξέδωσε την Παρασκευή (21/6) κόκκινο συναγερμό για τις περισσότερες περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας ότι οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να προκαλέσουν σημαντικές υλικές ζημιές και να απειλήσουν τη ζωή ανθρώπων και ζώων.

Αντίστοιχα, στην Ρουμανία, ο κόκκινος κωδικός για καύσωνα στα νότια της χώρας και η αφόρητη ζέστη στο Βουκουρέστι έχουν οδηγήσει τον κόσμο στις παραλίες της Μαύρης Θάλασσας για μερικές στιγμές δροσιάς.

Μάλιστα, μέσα στο Σαββατοκύριακο (22-23/6) σχεδόν 100.000 Ρουμάνοι έχουν καταφύγουν στην παραλία, όπου οι θερμοκρασίες είναι περίπου 10 βαθμούς χαμηλότερες από ό,τι στο εσωτερικό της χώρας.

Οι εξαιρετικά υψηλές θερμοκρασίες στη Σικελία της Ιταλίας, έχουν εντείνει το πρόβλημα της λειψυδρίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της πόλης του Agrigento Αγκριτζέντο, στην Κοιλάδα των Ναών. Είναι αναγκασμένοι να καταφεύγουν στη μοναδική βρύση της πόλης για να γεμίσουν μπουκάλια και δοχεία με νερό εν μέσω μεγάλης ξηρασίας.

Να σημειωθεί ότι, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Ιταλία υποφέρει από σημαντικό καύσωνα ήδη από τις αρχές Ιουνίου.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button