ΕνημέρωσηΠολιτική

Ο Κασσελάκης «δείχνει» στον Πολάκη τον δρόμο της παραίτησης από συντονιστή της ΚΟ – Τι λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ

Η αντιπαράθεση που υπήρξε ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και τον Παύλο Πολάκη κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Γραμματείας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται να επισφραγίσει την ένταση που υπάρχει στις σχέσεις των δύο  στελεχών.

Και η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει που θα φτάσουν τα πράγματα από την στιγμή που ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης φαίνεται αποφασισμένος να υποχωρήσει, αλλά ούτε και ο βουλευτής Χανίων Παύλος Πολάκης να βάλει νερό στο κρασί του.

Είναι χαρακτηριστικό ότι αυτή την φορά ο βουλευτής Χανίων διαφώνησε με την στάση που κρατάει ο ΣΥΡΙΖΑ στο εξοπλιστικό πρόγραμμα στης χώρας, όπου μέσα από τις δηλώσεις του Ευάγγελου Αποστολάκη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται να μην είναι αρνητικό.

Ο Παύλος Πολάκης λίγο πριν ξεκινήσει κανονικά η συνεδρίαση εμφανίστηκε να λέει ότι δεν είναι δυνατόν να δίνονται τόσα πολλά χρήματα για τα εξοπλιστικά προγράμματα.

«Παύλο αν δεν σου αρέσει μπορείς να φύγεις», ήταν η απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη αφήνοντας τους πάντες  άναυδους. Άλλοι κατάλαβαν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζητούσε από τον βουλευτή του να αποχωρήσει από το κόμμα, άλλοι ότι του ζητούσε να παραιτηθεί από συντονιστής της ΚΟ και άλλοι απλώς να βγει από την αίθουσα.

Ο Κασσελάκης δεν αφήνει τίποτα αναπάντητο

Όπως και να έχουν πάντως τα πράγματα η φράση του Στέφανου Κασσελάκη δείχνει την πρόθεση του να μην αφήσει τίποτα αναπάντητο από αυτά που λέει ο βουλευτής Κρήτης, αναλαμβάνοντας μάλιστα το ρίσκο να βρεθεί απέναντι σε μία μεγάλη κρίση.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά μέσα σε ένα μήνα ο Παύλος Πολάκης βρέθηκε απέναντι στον πρόεδρο του κόμματος. Την πρώτη φορά ήταν με αφορμή τα όσα είχε πει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής ομάδας όταν είχε καταθέσει τον προβληματισμό τους για το θέμα της παρένθετης μητέρας λέγοντας μάλιστα ότι στα ορεινά της Κρήτης δεν μπορεί να περάσει μία τέτοια άποψη.

Καθώς ο Στέφανος Κασσελάκης έχει εκφραστεί κατ’ επανάληψη υπέρ αυτού του θεσμού, θεωρήθηκε από πολλούς ως ευθεία αμφισβήτηση των απόψεων του προέδρου.

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν, ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίζεται με την στάση του να εξωθεί τον Παύλο Πολάκη προς την έξοδο του κόμματος, παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής Χανίων ήταν ένα από τα στελέχη που τον στήριξαν από την πρώτη στιγμή. Και αν δεν τον ωθεί στην έξοδο από το κόμμα, σίγουρα του δείχνει τον δρόμο της παραίτησης από την θέση του συντονιστή της ΚΟ.

Κατεβάζει τους τόνους ο Πολάκης

Την ίδια στιγμή  ο Παύλος Πολάκης εμφανίζεται να θέλει να κατεβάσει τους τόνους επιρρίπτοντας για μία ακόμα φορά την ευθύνη στους δημοσιογράφους επιμένοντας ωστόσο στις απόψεις του για τα εξοπλιστικά.

Προσερχόμενος στην Πολιτική Γραμματεία ανέφερε χαρακτηριστικά. «Γιατί δε με ρωτάτε για τον Άδωνι που απολύει σήμερα 6.000 εργαζόμενους με ατομικές συμβάσεις στα νοσοκομεία; Γιατί δεν με ρωτάτε για αυτό;  Γιατί δεν με ρωτάτε για την κυρία που είναι στον Άγιο Σάββα, η οποία απέλυσε 58 άτομα και πήρε ιδιωτικό συνεργείο με διπλάσιο κόστος. Γιατί πρέπει να απολογούμαι για οποιαδήποτε ιστορία επιστημονικής φαντασίας βγάζει οποιοσδήποτε συνάδελφος σας που διεκδικεί μάλλον το όσκαρ ηλιθιότητας μπορείτε να μου το εξηγήσετε αυτό; Αυτή τη δουλειά θα κάνουμε δηλαδή; Θα του έρχεται καθενός στην κεφαλή κάτι, θα το πετά και πρέπει να διαψεύδουμε. Γιατί δεν με ρωτάτε ότι στη Σύρο είναι έξι μήνες κλειστή η βάση αεροδιακομιδών; Γιατί δεν το κάνετε πρώτο θέμα αυτό; Αν ήμουν εγώ υπουργός θα είχατε πάει στη Σύρο θα είχατε κρεμαστεί από τα κάγκελα του αεροδρομίου και θα λέγατε ο Πολάκης έχει αφήσει χωρίς ελικόπτερα τη Σύρο. Γιατί δεν το κάνετε τώρα».

Απαντώντας για τα εξοπλιστικά  ανέφερε… «Σας απαντώ πολύ συγκεκριμένα. Γιατί δεν κάνετε πρώτο θέμα τη διάψευση του κύριου Μητσοτάκη που έλεγε μέσα στη Βουλή οικτίροντας τον Αλέξη Τσίπρα «όχι είναι ψέμα δεν θα πάρει Τουρκία F 16». Και τώρα με τις χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Νούλαντ φαίνεται ότι θα μπει και στο πρόγραμμα για τα F 35. Δεύτερον με βάση την ενημέρωση του κύριου Δένδια ακόμα δεν ξέρουμε πόσο θα πάρουμε, τι κόστος θα έχουν, τι οπλισμό θα έχουν, με τι θα πάρουν και εδώ κάποιοι το παίζουν στρατηλάτες. Θα ξεχάσουμε τι είχε γίνει στο παρελθόν με τα εξοπλιστικά;»

To άρθρο Ο Κασσελάκης «δείχνει» στον Πολάκη τον δρόμο της παραίτησης από συντονιστή της ΚΟ – Τι λένε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button