Επικαιρότητα

Παράταση στην διαδικασία διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS ζητούν οι Θεσσαλοί έμποροι

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας ζητά από την κυβέρνηση την παράταση της προθεσμίας για την διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS αποστέλλοντας επιστολή προς τους Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, Υφυπουργό Οικονομικών κ. Χάρη Θεοχάρη, Διοικητή ΑΑΔΕ κ. Γιώργο Πιτσιλή.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Η Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Θεσσαλίας έχει γίνει αποδέκτης έντονων προβληματισμών από τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις μέλη της, έπειτα από την τελευταία παράταση σχετικά την καταληκτική ημερομηνία για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Η συνολική πολυπλοκότητα των αλλαγών επιβάλλει την ανάγκη για λογικές προθεσμίες και εφικτές απαιτήσεις. Η ασφυκτική προθεσμία που έχει ορισθεί, δεν είναι δυνατόν να τηρηθεί λόγω των αρκετών τεχνικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις. Καταγράφεται μεγάλη καθυστέρηση στην αναβάθμιση των POS από τους παρόχους, δυσκολίες σύνδεσης και δικτύωσης τους από τους προμηθευτές των ταμειακών μηχανών, και γενικότερα αδυναμία εξυπηρέτησης χιλιάδων επιχειρήσεων για να καλυφθεί ο μεγάλος όγκος της διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS εντός των επόμενων ελάχιστων ημερών.

Επιπλέον, πολλές επιχειρήσεις ενώ εντάχθηκαν στο voucher αναβάθμισης ταμειακών μηχανών αντιμετωπίζουν την άρνηση των εταιρειών αναβάθμισης και τεχνικής υποστήριξης να συμμετέχουν σε αυτό. Αν και η χρηματοδότηση με τη μορφή επιταγής (voucher) έχει εγκριθεί, ωστόσο ο δικαιούχος που έχει υπαχθεί στο πρόγραμμα για την αγορά ή αντικατάσταση POS και την διασύνδεσης με τις ταμειακές αντιμετωπίζει το πρόβλημα των εταιριών που δεν δέχονται να υπαχθούν στο Πρόγραμμα “Ψηφιακές Συναλλαγές” και απαιτούν το ποσό πληρωμής τους εξ ολοκλήρου από τον επαγγελματία.

Όσον αφορά την παράταση μέχρι την 31η Μαρτίου 2024, όπου εντός αυτού του διαστήματος, οι υπόχρεοι θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με τους εξουσιοδοτημένους τεχνικούς εγκατάστασης ταμειακών μηχανών προκειμένου να ολοκληρώσουν την διαδικασία, τίθεται το πρόβλημα ότι οι τεχνικοί δεν δίνουν ορισμένο ραντεβού, καθώς ο όγκος εργασιών τους είναι αρκετά μεγάλος και φοβούνται ότι θα τεθούν εκπρόθεσμοι. Συνεπώς, σημειώνουν σε λίστα αναμονής τις επιχειρήσεις που καλούνται να ολοκληρώσουν τις εργασίες διασύνδεσης αλλά δεν τους επιβεβαιώνουν συγκεκριμένο ραντεβού, με αποτέλεσμα να μην καθίσταται δυνατή η συμμόρφωση με το νόμο για όλες τις επιχειρήσεις μέσα στις επόμενες ημέρες.

κ. Υπουργέ,

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη σας το τόσο σοβαρό αυτό ζήτημα, κάνοντας μια προσέγγιση που θα εστιάζει στην κατανόηση των δυσκολιών και την αναζήτηση λύσεων που θα βοηθήσουν στην πρόοδο του έργου.

Για το λόγο αυτό αιτούμεθα την παράταση της προθεσμίας σε λογικά πλαίσια καθώς η επιβολή των προστίμων για τις επιχειρήσεις είναι ιδιαίτερα υψηλή, προκειμένου με αποτελεσματικότητα να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που προκύπτουν για την ολοκλήρωση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Κρίνουμε, ότι το αίτημά μας είναι αναγκαίο και σας καλούμε να δοθεί ο ανάλογος χρόνος προσαρμογής των επιχειρήσεών μας στη νέα ψηφιακή εποχή.

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button