ΕνημέρωσηΟικονομία

«Ασυνήθιστη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την πτώση του γεν μετά τη μείωση των επιτοκίων – Galaksias Portal News

Ο κορυφαίος αξιωματούχος της Ιαπωνίας για θέματα που άπτονται του ιαπωνικού νομίσματος, Masato Kanda δήλωσε ότι η πρόσφατη αδυναμία του γεν είναι περίεργη και δεν συνάδει με τα τρέχοντα οικονομικά στοιχεία, επαναβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του να δράσει εάν χρειαστεί για να αποτρέψει τις υπερβολικές διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

«Πιστεύω έντονα ότι η πρόσφατη απότομη υποτίμηση του γεν είναι ασυνήθιστη, δεδομένων των θεμελιωδών οικονομικών στοιχείων, όπως η τάση και οι προοπτικές του πληθωρισμού, καθώς και η κατεύθυνση της νομισματικής πολιτικής και των αποδόσεων στην Ιαπωνία και τις ΗΠΑ», δήλωσε ο Masato Kanda, αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών για διεθνείς υποθέσεις, σε συνέντευξή του σήμερα (29.3.2024).

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το γεν κινείται τώρα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή που θα έπρεπε να κινείται». 

Οι δηλώσεις του Kanda έρχονται εν μέσω έντονου ελέγχου της αγοράς σχετικά με το αν η κυβέρνηση θα παρέμβει στην αγορά συναλλάγματος για να ανακόψει την πρόσφατη πτώση του γεν μετά την απόφαση της Τράπεζας της Ιαπωνίας την περασμένη εβδομάδα να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά από το 2007.

Το νόμισμα διολίσθησε σε χαμηλό 34 ετών, στα 151,97 γεν ανά δολάριο, την Τετάρτη (27.3.2024), γεγονός που ώθησε τον υπουργό Οικονομικών Shunichi Suzuki να εντείνει τις προφορικές προειδοποιήσεις με την ισχυρότερη νύξη του φέτος ότι η Ιαπωνία θα μπορούσε να παρέμβει.

To άρθρο Ιαπωνία: «Ασυνήθιστη» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την πτώση του γεν μετά τη μείωση των επιτοκίων δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button