ΕνημέρωσηΠολιτική

H Aprilia παρουσίασε την πολλά υποσχόμενη ομάδα της για το MotoGP 2024 – Galaksias Portal News

του Δημήτρη Διατσίδη

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αποκαλύπτεται η Aprilia RS-GP24, η Ιταλική μοτοσυκλέτα για τη μάχη στην κορυφαία κατηγορία του MotoGP, σε εκδήλωση στο Κατάρ.
Μετά το ντεμπούτο της στην πίστα στις εναρκτήριες δοκιμές της Sepang, με την προσωρινή αλλά θεαματική «full-black» χρωματική επιλογή, ήρθε η ώρα να παρουσιαστεί η Aprilia RS-GP24 στην επίσημη έκδοσή της.
Ένα έργο με ισχυρή τεχνική ταυτότητα, περήφανα Ιταλικό και που έχει πλέον ωριμάσει πλήρως.

Μετά από δύο εποχές σταθερής ανάπτυξης, το 2024 αντιπροσωπεύει το έτος επιβεβαίωσης για την Aprilia. Η τεχνική εξέλιξη έχει οδηγήσει τη μοτοσυκλέτα και την ομάδα σε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο και το αγωνιστικό τμήμα του Noale, υπό την ηγεσία του Romano Albesiano, ανέλαβε αυτήν την πρόκληση χωρίς να προδώσει το DNA του. Με άλλα λόγια, με έναν καινοτόμο τρόπο, με επιλογές που άνοιξαν το μονοπάτι σε άλλους και που, στην τελευταία εξέλιξη της RS-GP, βρίσκουν μια ακόμη πιο ακραία εφαρμογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μιλάμε σίγουρα για αεροδυναμική – το πιο ορατό κομμάτι – αλλά κάθε λεπτομέρεια έχει επανασχεδιαστεί και εξελιχθεί. Από τον κινητήρα V4 μέχρι το πλαίσιο, από τα ηλεκτρονικά έως τις στρατηγικές, τίποτα δεν αγνοήθηκε, ενώ εξακολουθεί να διατηρείται μια σαφής σύνδεση με την ήδη ανταγωνιστική βάση του 2023.

Σίγουρα δεν θα λείπουν δεδομένα που θα αναλύονται στο τέλος κάθε περιόδου δοκιμών, δεδομένου του γεγονότος ότι, εκτός από το σούπερ επιβεβαιωμένο δίδυμο των Aleix Espargaró και Maverick Viñales, ο Miguel Oliveira θα ξεκινήσει τη νέα σεζόν με μία νέα RS- GP24. Ο Raúl Fernández, ο δεύτερος αναβάτης της Team Trackhouse, θα χρησιμοποιεί μια μοτοσυκλέτα προδιαγραφών 2023 η οποία στη συνέχεια θα αναβαθμιστεί στην πιο πρόσφατη έκδοση.

ALEIX ESPARGARÓ
«Η ανάπτυξη που επιδείξαμε τις τελευταίες σεζόν ήταν απίστευτη. Είμαι περήφανος που είμαι μέρος αυτού του έργου της ομάδας που πάντα θεωρούσα τη δεύτερη οικογένειά μου. Το 2024, θα κάνουμε άλλο ένα βήμα μπροστά. Πέρυσι δεν είχαμε συνέπεια στη μάχη μέχρι το τέλος, αλλά και πάλι δείξαμε ότι είμαστε ένας σκληρός αντίπαλος για όλους. Δεν θα είναι απλό γιατί, ακόμα κι αν φαινόταν αδύνατο, το επίπεδο στο MotoGP έχει αυξηθεί ακόμα περισσότερο. Νιώθω ότι είμαι έτοιμος – σωματικά και ψυχικά – και πιστεύω στη δουλειά που έχει επιτελέσει το προσωπικό της Aprilia».

MAVERICK VIÑALES
«Η σεζόν του 2023 τελείωσε με ανοδική πορεία και θέλουμε να τη συνεχίσουμε αυτή τη στιγμή. Το συναίσθημα με την ομάδα είναι εξαιρετικό. Κατά τη διάρκεια του χειμερινού διαλείμματος προπονήθηκα – σαν τρελός – και έχω πίστη στη δουλειά της Aprilia Racing. Εάν συνεχίσουμε να θέτουμε τον στόχο αποσπώντας το μέγιστο από το τεχνικό μας πακέτο κάθε Σαββατοκύριακο, τα αποτελέσματα θα ακολουθήσουν φυσικά. Οι πρώτες δοκιμές επιβεβαίωσαν το εξαιρετικά υψηλό επίπεδο του πρωταθλήματος. Πρακτικά κάθε αναβάτης και κάθε μοτοσυκλέτα στο grid έχουν τη δυνατότητα να παλέψουν για το βάθρο και θα είναι μια πρόκληση ακόμη πιο ενδιαφέρουσα».

MASSIMO RIVOLA
«Τα τελευταία χρόνια, η Aprilia Racing ανέλαβε μια συνεχή διαδικασία ανάπτυξης. Πρώτα έγινε εργοστασιακή ομάδα και μετά έβαλε τέσσερις μοτοσυκλέτες στην πίστα χάρη στη δορυφορική ομάδα. Το 2024, θα ανεβάσουμε τον πήχη ακόμα πιο ψηλά, με τον Miguel Oliveira που θα ξεκινήσει τη σεζόν με μία RS-GP με τις ίδιες προδιαγραφές με τις εργοστασιακές μοτοσυκλέτες, ενώ και ο Raùl θα τη λάβει στη συνέχεια. Αυτή είναι μια σημαντική προσπάθεια για το αγωνιστικό τμήμα, αλλά είναι επίσης ένα σημάδι της εξέλιξης αυτού του έργου σε όλα τα μέτωπα. Δεν ήταν απλό και η σεζόν υπόσχεται να είναι ακόμα πιο απαιτητική, αλλά ταυτόχρονα πιστεύω στις δυνατότητες της ομάδας μας και είμαι περήφανος για όσα έχουμε δείξει μέχρι τώρα, τόσο από τεχνικής άποψης όσο και από πλευράς αφοσίωσης και δέσμευσης. Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στο MotoGP και έχουμε όλα όσα χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να το κάνουμε αυτό. Έχουμε τέσσερις αναβάτες υψηλής ειδίκευσης όπως ο Aleix, ο Maverick, ο Miguel και ο Raùl, ένα αγωνιστικό τμήμα που είναι θαρραλέο και ικανό για καινοτομία, για να μην αναφέρουμε αυτή την “πρέζα” Ιταλικής υπερηφάνειας που δεν βλάπτει ποτέ στους αγώνες».

ROMANO ALBESIANO
«Η προσέγγισή μας στη σεζόν του 2024 δεν θα μπορούσε να ξεφύγει από την καλή βάση που είχαμε ήδη δημιουργήσει, ειδικά τις δύο τελευταίες σεζόν. Η RS-GP είναι ένα ώριμο έργο, πιστό στη φιλοσοφία της Aprilia, την οποία έχουμε προσπαθήσει να προωθήσουμε σε κάθε αεροδυναμική μελέτη και είναι ίσως η πιο ξεκάθαρη. Δημιουργήσαμε μερικές έννοιες που είναι σίγουρα καινοτόμες για να βελτιώσουμε τα χαρακτηριστικά μεταφοράς φορτίου και την επίδρασή τους. Αλλά κάθε λεπτομέρεια έχει επανεξεταστεί, όπως πρέπει να γίνει σε ένα πρωτάθλημα που έχει θέσει την τεχνολογική έρευνα σε πρωτοφανή επίπεδα. Το να έχουμε τρεις μοτοσυκλέτες με τις ίδιες προδιαγραφές στην πίστα από την αρχή της σεζόν αναμφίβολα θα συμβάλει στον ορθολογισμό της διαδικασίας ανάπτυξής μας. Θα έχουμε πολύ περισσότερες διαθέσιμες πληροφορίες τις οποίες θα πρέπει στη συνέχεια να αναλύσουμε και να ερμηνεύσουμε επιδέξια».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button