ΕνημέρωσηΟικονομία

Πιέσαμε τη Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους – Galaksias Portal News

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι δέχθηκε αντιπροσωπεία του κινήματος της Χαμάς και την προέτρεψε να απελευθερώσει τους ομήρους που η οργάνωση κρατά στη Λωρίδα της Γάζας, μεταξύ των οποίων και τρεις Ρώσους υπηκόους.

Το υπουργείο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι ο Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, υφυπουργός Εξωτερικών, δέχθηκε το μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Αμπού Μαρζούκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, στο επίκεντρο τέθηκε η συνεχιζόμενη αντιπαράθεση στη ζώνη σύγκρουσης Παλαιστινίων-Ισραήλ, στο πλαίσιο της οποίας η ανθρωπιστική κρίση στη Λωρίδα της Γάζας έχει λάβει καταστροφικές διαστάσεις», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Η ρωσική πλευρά τόνισε την ανάγκη για την ταχεία απελευθέρωση των πολιτών που αιχμαλωτίσθηκαν κατά τη διάρκεια των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου 2023 και κρατούνται από τις παλαιστινιακές παρατάξεις, συμπεριλαμβανομένων τριών Ρώσων πολιτών, των Α. Κοζλόφ, Α. Λομπάνοφ και Α. Τρουφάνοφ».

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, που εκδόθηκε αργότερα την Παρασκευή, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι ο Μπογκντάνοφ είχε επίσης συνομιλίες με την πρέσβειρα του Ισραήλ στη Ρωσία, Σιμόνα Χαλπέριν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο ανέφερε ότι η Ρωσία υποστηρίζει μια συνολική διευθέτηση στη Μέση Ανατολή με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η πρέσβειρα του Ισραήλ, αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ενημερώθηκε επίσης για τις σκόπιμες προσπάθειες της ρωσικής διπλωματίας προς το συμφέρον της άμεσης και άνευ όρων απελευθέρωσης των αμάχων που κρατούνται στη Λωρίδα της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων των Ρώσων».

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button