Επικαιρότητα

Συγκίνησε την Ελλάδα το τυφλό ζευγάρι από το Βόλο – Galaksias.com

Είναι 41 ολόκληρα χρόνια μαζί. Εκ γενετείς τυφλοί και οι δύο, ο 67χρονος Θρασύβουλος Θεοδωρόπουλος και η 64χρονη Βούλα δεν κλείστηκαν ποτέ στο σπίτι τους και παρά το σημαντικό πρόβλημα αναπηρίας που αντιμετωπίζουν, στέλνουν ηχηρό μήνυμα ζωής και θέλησης.

Κάνουν καθημερινά τη βόλτα τους στην παραλία του Βόλου, κινούνται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, δειπνούν σε εστιατόρια και δείχνουν με κάθε τρόπο πως η ζωή, παρά τις δυσκολίες, απαιτεί δύναμη και ελπίδα.

Αν μία επιθυμία τους μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, θα ήταν… να αντικρίσουν για μία στιγμή την 25χρονη σήμερα κόρη τους, η οποία διαθέτει πλήρη όραση και ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως βοηθός μικροβιολόγου.

Η Βούλα Θεοδωροπούλου όμως, παρά το σκοτάδι στα μάτια της, βρήκε φως μέσα από τη μουσική και αφοσιώθηκε σε αυτή. Μάλιστα, πρόσφατα κατέκτησε και το δίπλωμα της στο πιάνο.

Το ζευγάρι μιλάει στον δημοσιογράφο Δημήτρη Μαρέδη και στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” του STAR, ενώ ανοίγει το σπιτικό του και καλοδέχεται το τηλεοπτικό συνεργείο.

Η ΒΟΥΛΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Η Παρασκευή Θεοδωροπούλου γεννήθηκε το 1960 στον Βόλο. Από την ηλικία των έξι έως τα είκοσι φοίτησε στη Σχολή Τυφλών Θεσσαλονίκης. Στην ηλικία των 13 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου για έξι χρόνια, οπότε τελείωσε την Κατωτέρα. Έπειτα, πήγε στην Αθήνα όπου εργάστηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ ως τηλεφωνήτρια για δεκαπέντε χρόνια. Εκεί όμως δεν της δόθηκε η δυνατότητα να συνεχίσει το πιάνο. Το 1999 εγκαταστάθηκε στον Βόλο όπου έφερε στον κόσμο ένα χαριτωμένο κοριτσάκι. Το 2003 γνώρισε την κ. Ελένη Ζωγράφου, ειδικευμένη στα άτομα με αναπηρία λόγω των σπουδών της στη Γαλλία. Μαζί της ξεκίνησε μαθήματα πιάνου τα οποία ολοκλήρωσε παίρνοντας το πτυχίο της με Άριστα. Επίσης, έκανε και μαθήματα φωνητικής για έξι χρόνια με την κ. Ιόλη Σκούρτη. Πήρε και εκεί το πτυχίο της με Άριστα. Παράλληλα, συμμετέχει και σε χορωδίες. Το 2005 κυκλοφόρησε το πρώτο της CD με έντεχνα τραγούδια.

Πηγή: thenewspaper.gr

Ακολουθήστε το onlarissa.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ελάτε στην ομάδα μας στο viber για να ενημερώνεστε πρώτοι για τις σημαντικότερες ειδήσεις

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button