Τεχνολογία

Πιερρακάκης: Βέλτιστη πρακτική σε διεθνές επίπεδο η διαδικασία για τις άδειες 5G

Πρώτο βήμα για τη δημιουργία εφαρμογών και λύσεων που θα αξιοποιήσουν τα δίκτυα 5G και θα βοηθήσουν στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου χαρακτηρίστηκε τόσο από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη όσο και από τον πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών & Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Κωνσταντίνο Μασσέλο, η ολοκλήρωση -με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων- της διαδικασίας εκχώρησης του φάσματος συχνοτήτων που θα χρησιμοποιηθούν για τις συγκεκριμένες υποδομές.

«Στόχος της Πολιτείας να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο συνολικά για να δώσουμε ώθηση σε αυτή την αγορά» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων από τους επικεφαλής των τριών εταιρειών (Cosmote, Vodafone, Wind) που πήραν την άδεια χρήσης των συχνοτήτων στα 700 MHz, στα 2 GHz, στα 3,5GHz και στα 26 GHz. Ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έκανε λόγο για τη διαμόρφωση μίας πολιτικής που θα διαφοροποιήσει την Ελλάδα σε διεθνές επίπεδο, ενώ χαρακτήρισε καινοτόμα την προσέγγιση που υπήρξε καθώς εκχωρήθηκαν συχνότητες σε τέσσερις διαφορετικές μπάντες συχνοτήτων, σημειώνοντας πως η διαδικασία αποτελεί πλέον βέλτιστη πρακτική σε διεθνές επίπεδο.

Από την πλευρά του, ο κ. Μασσέλος αναφέρθηκε και αυτός στην καινοτομία της διαδικασίας, τονίζοντας πως είναι σημαντικό να υπάρξει ταχεία ανάπτυξη των δικτύων 5Gστην Ελλάδα, το ανάγλυφο της οποίας έχει αρκετές ιδιαιτερότητες. Σημείωσε επίσης πως θα πρέπει να υπάρξει κοινός σχεδιασμός των 5Gδικτύων και των υπόλοιπων υποδομών, όπως είναι τα δίκτυα οπτικών ινών. «Ο επόμενος στόχος μας είναι η σύγκλιση των δικτύων 5Gκαι των δικτύων οπτικών ινών» ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ.

Source link

Show More

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close