Τρόπος Ζωής

Ανάμεσα στα αγαπημένα προσωπικά αυτοκίνητα του προέδρου της Toyota είναι και ένα… Suzuki Jimny

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Κατά την συνέντευξη – παρουσίαση του στην έκθεση Tokyo Ayto Salon, ο πρόεδρος της Toyota, Akio Toyoda, ανάμεσα σε άλλα, αναφέρθηκε και στα αγαπημένα έξι προσωπικά του αυτοκίνητα. Όπως μπορείτε να υποθέσετε τα περισσότερα είναι της Toyota, όχι όμως όλα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εάν υπάρχει κάποιος άνθρωπος στη γη (που να έχει επιρροή), ο οποίος αγαπάει πραγματικά την οδήγηση, βλέπει το αυτοκίνητο σαν μία εμπειρία και προσπαθεί να προσφέρει στους πελάτες αξιοπιστία μαζί με οδηγική απόλαυση, αυτός είναι ο Akio Toyoda. Δεν είναι τυχαίο που ο συγκεκριμένος υπήρξε η κινητήρια δύναμη πίσω από πολλά διασκεδαστικά αυτοκίνητα που παρουσιάστηκαν υπό το έμβλημα της Gazoo Racing.

Όπως αποκάλυψε ο ισχυρός άντρας, τα τέσσερα από τα έξι προσωπικά του αυτοκίνητα είναι δημιουργίες της Toyota και της Lexus (GR Corolla, iQ GRMN, Lexus LBX Morizo, Century SUV GRMN), το πέμπτο όμως είναι ένα Suzuki Jimny και το έκτο ένα δίκυκλο Yamaha Vino. Να θυμίσουμε πως η Toyota κατέχει το 5% της Suzuki από το 2019 και το αγαπημένο προσωπικό Jimny του Toyota είναι βαμμένο σε μπλε απόχρωση και μάλιστα το αγόρασε μεταχειρισμένο. Όπως ο ίδιος είπε, είναι ένα αυτοκίνητο πολυεργαλείο και μάλιστα στο παρελθόν η Toyota ήθελε να κατασκευάσει την δικιά της εκδοχή του μοντέλου, κάτι που η Suzuki αρνήθηκε μιας και θεωρεί πως το Jimny φέρει όλο το DNA και τη νοοτροπία της εταιρίας της και πρέπει να παραμείνει έτσι.

Το Jimny δεν ήταν το μοναδικό προϊόν εκτός της αυτοκρατορίας της Toyota/Lexus, αφού εκτός από τα πέντε αυτοκίνητα που αναφέραμε, υπήρχε και ένα σκούτερ Yamaha Vino. Ο Akio εξηγεί ότι στην πραγματικότητα ήθελε μια Vespa, αλλά αυτές ήταν ακριβές και αποφάσισε αντ’ αυτού να συμβιβαστεί με ένα μεταχειρισμένο Vino με φθαρμένα ελαστικά και ραγισμένο προστατευτικό λάσπης. Ωστόσο, όταν ήρθε να παραλάβει το σκούτερ, ο αντιπρόσωπος το είχε αντικαταστήσει με ένα καινούργιο. Αυτό έλειπε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος της Toyota αναφέρει ότι αγόραζε όλα τα αυτοκίνητά του από τις αντιπροσωπείες σαν απλός πολίτης, χωρίς να περιμένει ιδιαίτερη μεταχείριση από τους πωλητές (πιθανότατα για να δει και πως θα τον αντιμετώπιζαν οι υπάλληλοι). Ωστόσο, αργότερα παραδέχτηκε ότι εκμεταλλεύτηκε την υψηλόβαθμη θέση του στην εταιρεία για να «κόψει» την ουρά και να αγοράσει τα αυτοκίνητα GRMN.

Ενεργοποιείστε τους υπότιτλους στο παρακάτω βίντεο και απολαύστε τον ισχυρό άνδρα της Toyota να τα λέει με το δικό του μοναδικό τρόπο.

 

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button