ΕνημέρωσηΠολιτική

Πιθανή μία συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν – Το σενάριο της Κωνσταντινούπολης

Για την πρώτη επαφή των δυο ηγετών εντός του 2022, ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τις διαδοχικές παρεμβάσεις του την περασμένη εβδομάδα δεν εξέφρασε μόνο την ετοιμότητα του να βρεθεί για ακόμη μια φορά ενώπιος ενωπίω με τον Τούρκο Πρόεδρο. Ο πρωθυπουργός στην πρόσφατη συνέντευξή του στον Alpha είχε αναφέρει ό,τι: «θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μια τέτοια συνάντηση». Διατύπωση από την οποία συνάγεται το συμπέρασμα, ότι ήδη μέσω του διαύλου απευθείας επικοινωνίας, Αθήνας και Άγκυρας, λαμβάνουν χώρα οι σχετικές προετοιμασίες για ένα ραντεβού.

Σε αυτήν την κατεύθυνση φαίνεται πως λειτουργεί ως επιβοηθητικός παράγοντας το καλεντάρι των επικείμενων ταξιδιών του πρωθυπουργού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλωστε, έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Οικουμενικού Πατριάρχη για να παρευρίσκεται στο Φανάρι στις 13 Μαρτίου, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Ταυτοχρόνως η Κωνσταντινούπολη αποτελεί παραδοσιακά για τον Τούρκο Πρόεδρο, τον προορισμό για την ανάπαυλα των Σαββατοκύριακων. Συνεπώς συντρέχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να πραγματοποιηθεί το τετ-α-τετ.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger