ΕνημέρωσηΟικονομία

«Πικρός» ο καφές για τους καταναλωτές– «Μονόδρομος οι ανατιμήσεις στην εστίαση»

«Αναγκασμένοι» για αυξήσεις στη τιμή του καφέ δηλώνουν οι επιχειρηματίες στον κλάδο της εστίασης προκειμένου να αντεπεξέλθουν στις πληθωριστικές πιέσεις και την αύξηση του κόστους ενέργειας.

Εκτιμούν μάλιστα, ότι με βάση την εικόνα που έχει διαμορφωθεί διεθνώς στην αγορά του καφέ, μετά τη ζημία από τον παγετό στη Βραζιλία και με τα μεταφορικά αυξημένα κατά 100%, είναι δύσκολο η εικόνα να αλλάξει μέσα στο 2022 ώστε να έρθει αποκλιμάκωση στην τιμή του.

Όπως επεσήμανε κατά τη διάρκεια του 2nd Coffee Business Forum ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εστιατορικών & Συναφών Επαγγελμάτων, Γιώργος Κουράσης «το 2021 η αύξηση του καφέ, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ ήταν μόνο κατά 1,2% στα καταστήματα καφεστίασης. Αυτό σημαίνει ότι οι επιχειρηματίες αποφάσισαν να απορροφήσουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των αυξήσεων που υπέστησαν».

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger