ΕνημέρωσηΤεχνολογία

Πιο ευάλωτες οι γυναίκες στην κλιματική αλλαγή – Πώς μπορούν να την αντιμετωπίσουν

Μάλιστα, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξη της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «οι γυναίκες είναι εκτεθειμένες σε 14 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας ζωής ως αποτέλεσμα των φυσικών καταστροφών (απ’ ό,τι οι άνδρες)».

«Βλέπουμε γυναίκες και κορίτσια να επηρεάζονται δυσανάλογα από τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε όλο τον κόσμο. Είναι πιο πιθανό να υποφέρουν από διατροφική ανασφάλεια, να βρεθούν αντιμέτωπες με περιστατικά βίας με βάση το φύλο, με απώλεια φυσικών πόρων και μέσων διαβίωσης, ευκαιριών εκπαίδευσης και πρόσβασης σε υγειονομική περίθαλψη. Είναι επίσης πολύ πιθανό να χρειαστεί να μεταναστεύσουν στο μέλλον, λόγω ακραίων καιρικών καταστροφών που σχετίζονται με το κλίμα», λέει η Aubrey Paris, η οποία βρέθηκε στη διάρκεια της πρόσφατης ΔΕΘ στη Θεσσαλονίκη και -μεταξύ άλλων- συμμετείχε στο 4ο Inclusivity Lounge, που διοργάνωσε το Women On Top, όπου συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της ευρύτερης θεματικής της έμφυλης ισότητας και του πώς αυτή σχετίζεται με την κλιματική κρίση και την οικοδόμηση μιας βιώσιμης και συμπεριληπτικής οικονομίας.

πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button

Εντοπίστηκε Adblock

Φαίνεται ότι χρησιμοποιήστε πρόγραμμα ή επέκταση αποκλεισμού διαφημίσεων Υποστήριξε το sainis.gr Οι διαφημίσεις επιτρέπουν τη λειτουργία του sainis.gr Παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Adblock
Advertisment ad adsense adlogger