Κόσμος

Κυκλοφόρησε η μοναδική εφημερίδα που εκδίδεται κάθε τέσσερα χρόνια – Η ιστορία της

Στα περίπτερα βγήκε και πάλι η μοναδική εφημερίδα που κυκλοφορεί κάθε τέσσερα χρόνια.

Ο λόγος για τη 20σελιδη γαλλική σατιρική La Bougie du Sapeur η οποία έχει την ιδιαιτερότητα ότι κυκλοφορεί μόνο στις 29 Φεβρουαρίου – άρα μία φορά κάθε δίσεκτο έτος.

Η πρώτη έκδοση έγινε το 1980 και αυτό είναι το τεύχος 12.

Η La Bougie du Sapeur δηλαδή, το κερί του Σαπέρ, που επινοήθηκε από μια ομάδα φίλων που «ήθελαν να γελάσουν», κυκλοφορεί σε 200.000 αντίτυπα.

Η τιμή του είναι 4,90 ευρώ και καλύπτει με το παραπάνω το κόστος του.

«Αφού το πρώτο τεύχος εξαντλήθηκε μέσα σε δύο ημέρες, τα περίπτερα ζητούσαν διακαώς περισσότερα αντίτυπα – οπότε είπαμε εντάξει, αλλά μόνο σε τέσσερα χρόνια!», λέει ο εκδότης Jean d’Indy, του οποίου η κύρια δουλειά είναι η διεύθυνση του γαλλικού ισοδύναμου του Jockey Club.

ΠΗΓΗ: La Bougie du Sapeur / Facebook

«Η εφημερίδα εξακολουθεί να εκδίδεται από μερικούς φίλους. Συναντιόμαστε σε ένα μπαρ και πετάμε ιδέες πάνω από τα ποτά. Διασκεδάζουμε πολύ, και αν το ίδιο κάνει και ο αναγνώστης, αυτό είναι το κερασάκι στην τούρτα», λέει ο d’Indy.

Η La Bougie, έχει στήλες σαν μια κανονική εφημερίδα, με ενότητες για την πολιτική, τον αθλητισμό, τις διεθνείς υποθέσεις, τις τέχνες, τους γρίφους και το κουτσομπολιό των διασημοτήτων.

Αλλά τα άρθρα είναι σχεδιασμένα ως χιουμοριστικά σχόλια. Ο τίτλος αυτής της έκδοσης -Όλοι θα είμαστε έξυπνοι- βρίσκεται πάνω από μια ιστορία για το πώς οι εξετάσεις και η πνευματική επίδοση καθίστανται περιττές από την τεχνητή νοημοσύνη.

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button