ΕνημέρωσηΠολιτική

Σπουδαία ημέρα για την Εθνική Άμυνα – Galaksias Portal News

Η Ελλάδα αποκτά έως και 40 μαχητικά αεροσκάφη τελευταίας γενιάς F-35, τονίζει σε ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης. «Μια σπουδαία ημέρα για την Εθνική μας Άμυνα, μια ουσιαστική ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων» προσθέτει ο Ιωάννης Κεφαλογιάννης.

«Η επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Άντονι Μπλίνκεν προς τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη επιβεβαιώνει με τον πιο έμπρακτο τρόπο ότι οι διμερείς σχέσεις Ελλάδας – ΗΠΑ βρίσκονται στο καλύτερο σημείο που υπήρξαν ποτέ» επισημαίνει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Παράλληλα, αποκτούμε δωρεάν από τα αμερικανικά αποθέματα, φρεγάτες, μεταγωγικά C-130, θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα, αλλά και πολλά ακόμη στοιχεία αμυντικού εξοπλισμού, για την ενίσχυση των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος» συμπληρώνει.

«Σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα επιβεβαιώνει και ενισχύει τον ρόλο της ως περιφερειακός ηγέτης, πυλώνας σταθερότητας, ειρήνης και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Η ελληνική διπλωματική και αμυντική πολιτική δικαιώνεται και η αποτρεπτική ισχύς της χώρας μας σε στεριά, θάλασσα και αέρα ενισχύεται περαιτέρω» υπογραμμίζει ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η πατρίδα μας, «με κινητήρια δύναμη την διπλωματία και τις συμμαχίες της, το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Ευρωπαϊκών Αξιών της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αλλά και με την αποτρεπτική ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων έχει κεντρικό και καίριο ρόλο στον δυτικό κόσμο. Με σοβαρότητα, αξιοπιστία και εθνική υπερηφάνεια» καταλήγει ο κ. Κεφαλογιάννης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button